perjantai 16. tammikuuta 2015

Nallen lista, olkaa hyvä!

Talous  | 

Wahlroos tarjoaa Talouselämässä apua hallitukselle: Nallen lista, olkaa hyvä!

Pankkiiri, miljonääri ja hallituspuheenjohtaja Björn "Nalle" Wahlroos tarttuu presidentti Sauli Niinistön uudenvuodentoiveeseen ja kertoo nyt, mitä hänen mielestään pitäisi Suomessa tehdä. Wahlroos esittelee oman työlistansa seuraavalle hallitukselle tänään perjantaina ilmestyvässä Talouselämä-lehdessä.

Sampo Oyj:n puheenjohtaja Björn Wahlroos Aalto Entrepreneuship Societyn järjestämässä Tulevaisuuden Suomi -paneelissa Helsingissä 22. lokakuuta 2014.
Sampo Oyj:n puheenjohtaja Björn Wahlroos Aalto Entrepreneuship Societyn järjestämässä Tulevaisuuden Suomi -paneelissa Helsingissä 22. lokakuuta 2014. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva
Haastattelussa Björn Wahlroos esittelee ison nipun Suomen tarvitsemia uudistuksia, joita uuden hallituksen olisi syytä lähteä toteuttamaan. Tulokset olisivat nimittäin häikäiseviä; turha mainita, ettei Wahlroos ole kuuluisa vaatimattomuudestaan.
– Ennustan investointeja ja työpaikkoja. Jos toteutetaan yritys- ja pääomaverotuksen muutokset, voin melkein luvata, että syrjäytymisvaara laskee ja työllisyysaste alkaa nousta, ehkä jopa kohisten, Wahlroos sanoo Talouselämälle.
Pankkiirin listalla on veronalennuksia ja muita valtion menojen lisäyksiä neljän miljardin euron verran. Toisella puolella listaa on muun muassa veronkorotuksia, säästöjä ja valtion omaisuuden myyntejä noin seitsemän miljardin euron verran.
Tässä otteita: yhteisövero alas kymmeneen prosenttiin, perintövero neljään prosenttiin ja puolustusmenoihin lisää parisataa miljoonaa euroa. Toisaalta Wahlroos jäädyttäisi sosiaalietuudet neljäksi vuodeksi, peruisi ruuan alv-alennuksen ja muun muassa puolittaisi kehitysavun.
– Suomessa keskustellaan aivan liikaa verotuksen tulonjakovaikutuksista. Ketään ei näy kiinnostavan, kannustaako verotus kasvuun ja investointeihin, Wahlroos moittii haastattelussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti