maanantai 19. tammikuuta 2015

Mukavia paikallisuutisia...

Onpahan mukava lukea alla olevan tyyppisiä paikallisuutisia.  Aikanaan Kemin ammattioppilaitos oli aktiivisesti mukana silloisten Veitsiluoto Oy:n ja Kemi Oy:n yhteistyökuvioissa. Oli kokeiluluonteista 2+1-koulutusta ja jatkolinjakoulutusta, joissa myös oppisopimuskoulutuksen osuus oli merkittävä. Mainittakoon, että em. oppilaitos palkittiin vuonna 1996 valtakunnallisesti parhaiten hoidetuista työelämäsuhteista nimenomaan kemian osastolla...

Alla olevasta artikkelista ei tule esiin nykyisen Ammattiopisto Lappian rooli toteutettavassa koulutustapahtumasta. Asia selvinnee myöhäisemmässä vaiheessa...

Suora nettilainaus Pohjolan Sanomista:

Kemissä käynnistyy prosessinhoitajakoulutus

Kuva: Katja Lehto
Metsä Group kouluttaa uusia prosessinhoitajia oppisopimuksella. Kuvassa Ilkka Koskela ja Tero Malo. (arkisto)
Metsä Groupiin kuuluva Metsä Fibre käynnistää uuden prosessinhoitajakoulutuksen toukokuussa 2015. Kemissä koulutusta järjestetään Pajusaaren tehtailla.
Yhtiö kouluttaa kaikkiaan 20 henkilöä sellutuotantoon oppisopimuskoulutuksella, joka kestää noin puolitoista vuotta. Koulutusta ja mahdollinen työpaikka voi Kemin lisäksi löytyä Joutsenosta, Raumalta tai Äänekoskelta.
– Koulutus suunnitellaan aina tarpeiden mukaisesti, jolloin osaaminen voidaan kohdentaa juuri niin asioihin, jotka ovat tehtaiden kannalta tärkeitä. Tavoitteena on varmistaa uusien työntekijöiden hyvä ammatillinen osaaminen, sanoo rekrytointikoulutuksista vastaava Metsä Groupin henkilöstön kehityspäällikkö Hannu Tolonen.
Koulutukseen valittavien henkilöiden peruskoulutustaustana on vähintään jokin ammatillisen koulutuksen perustutkinto, kuten automaatio-, sähkö-, mekaanisen koneasennuksen, prosessikoulutuksen linjalta tai tehtävään soveltuva ammattikorkeakoulututkinto. Haku koulutukseen on parhaillaan käynnissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti