lauantai 31. tammikuuta 2015

Karttakuvaa Itä-Ukrainasta - ettei totuus pääse unohtumaan...

Tänään lauantaina 31.01.2015 Helsingin Sanomien mukaan rauhanneuvottelut = tulitaukoneuvottelut alkoivat - hyvä niin. Toivottavasti ne johtavat - viimeinkin - pysyvään tulitaukoon > rauhaan... 

Alla olevan artikkelin kuolleet sotilaat ovat ilmeisesti ukrainalaisia. Elämme globaalissa, avoimessa ja läpinäkyvässä maailmassa, joten jostakin lienee saatavissa luvut kuolleista separatisteistä ja venäläisistä sotilaista/vihreistä pienistä naamiomiehistä.

Tänään sunnuntaina 01.02.2015 toiveet tulitauosta puhumattakaan pysyvästä raurasta saa unohtaa. Neuvottelut katkesivat todennäköisesti ennen kuin ne olivat edes alkaneet.

Uutistietojen mukaan separatisteillä oli ns. vilttiketjun miehet paikalla. Sotatila jatkuu entisellään, kukaties taistelut käyvät kiivaimpana kuin aikaisemmin; täydellistä tuhoa, siviiliuhreja ja lisää pakolaisia odotettavissa...


Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:

Ukrainan rauhanneuvottelut alkoivat – vuorokaudessa kuollut 15 sotilasta

ULKOMAAT  




Ukrainan rauhanneuvottelut alkoivat kello 16 Suomen aikaa Valko-Venäjän pääkaupunki Minskissä.
Paikalla ovat Ukrainan, Venäjän, Euroopan turvallisuusjärjestö Etyjin ja Itä-Ukrainan kapinallisten edustajat.
Tavoitteena on yrittää uudestaan perjantaina peruuntuneita rauhanneuvotteluita.
Tykistötuli on jatkunut Itä-Ukrainassa perjantaina ja lauantaina. Taisteluissa on viimeisen 24 tunnin aikana kuollut 15 sotilasta ja haavoittunut 30, sanoi Ukrainan puolustusministeri Stepan Poltorak lauantaina.

Puolustusministeri Poltorak sanoi lisäksi, että taistelut ovat olleet erityisen kiivaita Debaltseven kaupungin ympäristössä. 
Ukrainan Venäjän-mieliset kapinalliset ovat motittaneet kaupungin lähes täysin. 
Debaltseve on rautateiden risteysasema, jossa asui ennen sotaa 30 000 asukasta.
Lisäksi kapinalliset hyökkäävät Debaltseven naapurikaupungissa Vuhlehirskissä.

Ukrainan armeijan tiedottaja Andrii Lysenko sanoi erillisessä tiedotustilaisuudessa, että tilanne on pahin juuri Vuhlehirskissä, mutta että kapinalliset uhkaavat edelleen myös Mariupolin isoa satamakaupunkia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti