tiistai 20. tammikuuta 2015

Syytä niin sysissä kuin sepissä...

Venäjä: Sotatoimet vaikeuttavat Ukraina-huippukokouksen valmisteluja

Taistelut Itä-Ukrainassa jatkuivat maanantaina kiivaina. Venäjä ja Ukraina ovat syyttäneet toisiaan tulitaukopyrkimysten kaatamisesta.

    Venäjän mukaan Ukrainan tilanteen heikkeneminen vahingoittaa Ukrainan konfliktia käsittelevän huippukokouksen valmisteluja, venäläiset uutistoimistot sanovat.
Presidentin tiedottaja Dmitri Peskov sanoo Itar-Tassille, että ns. Normandian formaatin mukaista tapaamista pitäisi valmistella odottaen, että se on hedelmällinen. Tämä ei kuitenkaan vaikuta hänen mukaansa yhtä todennäköiseltä kuin ennen kuin Ukraina jatkoi vihollisuuksia.
Länsimaiden johtajat ovat puolestaan sanoneet, että yrityksiä järjestää huippukokous vaikeuttaa se, ettei Venäjä ole toimeenpannut syyskuussa solmittua tulitaukosopimusta.
Ukrainan, Venäjän, Saksan ja Ranskan johtajat neuvottelivat kriisistä ensimmäisen kerran Ranskassa viime kesäkuussa Normandian maihinnousun muistojuhlan yhteydessä.
Suunnitteilla on ollut uuden tapaamisen järjestäminen kuun lopussa Kazakstanin pääkaupungissa Astanassa.
Kiivaat taistelut jatkuivat maanantaina Itä-Ukrainassa. Ukraina syytti Venäjää joukkojen siirtämisestä rajan yli. Venäjä kiisti väitteet.
Ukraina ja Venäjä ovat syyttäneet toisiaan tulitaukopyrkimysten kaatamisesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti