perjantai 9. tammikuuta 2015

Hallitusohjelmaan riittää yksi (1) päätavoite: Suomen talouskuntoon/nousuun...

Kommenttiterveisin: Hallitusohjelmaan riittää yksi (1) päätavoite: Suomen talouskuntoon/nousuun...


Nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:

Työryhmä: Hallitus­ohjelmaan vain 3–5 ydintavoitetta

POLITIIKKA 
VESA MOILANEN / LEHTIKUVA
Työryhmän loppuraportti luovutettiin pääministeri Alexander Stubbille (kok).
Työryhmän loppuraportti luovutettiin pääministeri Alexander Stubbille (kok).
Hallitusohjelmaan kannattaa kirjata vain kolmesta viiteen keskeistä poliittista tavoitetta, ehdotetaan valtiovarainministeriön ja valtioneuvoston kanslian yhteishankkeessa. Sen tavoitteena on kehittää valtion ohjausjärjestelmää.
Hankkeen työnimi on Ohra, ja sen loppuraportti luovutettiin perjantaina pääministeri Alexander Stubbille (kok).
Nykyistä hallitusohjelmaa on moitittu liian yksityiskohtaiseksi, mikä on vaikeuttanut päätösten tekemistä koko hallituskauden.

Ohra-työryhmä ehdottaa uudenlaista toimintatapaa hallituspolitiikkaan. Laaditaan strateginen hallitusohjelma, jota täsmennetään toimintasuunnitelmalla.
Hallituksen strategia muodostuisi kahdessa vaiheessa: hallitusohjelman laadintavaiheessa ja heti sitä seuraavassa hallituksen toimintasuunnitelmavaiheessa.
Hallituksen toimintasuunnitelma valmistuisi elokuussa 2015 samassa yhteydessä vuoden 2016 talousarvioesityksen kanssa ja annettaisiin eduskunnalle selontekona. Hallitus tarkistaisi toimintasuunnitelmaa vuosittain kevätkaudella samaan aikaan julkisen talouden suunnitelman kanssa.
Toimintasuunnitelma annettaisiin eduskunnalle selontekona ja sitä tarkistettaisiin vuosittain.
Ohra-työryhmän mielestä olennaista uudistuksessa on se, että politiikan sisältöä ja voimavaroja sovitetaan paremmin yhteen. Se vaatii tiivistä yhteistyötä valtioneuvoston kanslian ja valtiovarainministeriön kesken sekä muiden ministeriöiden välillä.
Hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkunen (kok) asetti Ohra-hankkeen marraskuussa 2013 osana keskushallinnon uudistushanketta. Hankkeen tavoitteena oli vahvistaa valtioneuvoston strategista ohjausta ja saada valtioneuvostossa tehtävä politiikka-, lainsäädäntö- ja resurssiohjaus yhtenäisemmäksi sekä vahvistaa niitä tukevaa tietopohjaa ja toimeenpanokykyä.
Toimenpidesuositukset valmisteltiin hankkeen virkamiehistä koostuvassa valmisteluryhmässä. Sen puheenjohtajana toimi yksikön päällikkö Sirpa Kekkonen valtioneuvoston kansliasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti