sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Biodiesel-oppimisympäristö Kemiin - hyvä niin...

Ammattiopisto Lappia avaa uusia uria prosessitekniikan koulutuksessa Kemissä.

Toivottavasti em. toimenpiteet omalta osaltaan tukevat Biodiesel-tehtaan toteutumista Kemin Ajokseen. Mielestäni valtiovallalla on edelleen erinomainen mahdollisuus tulla vihdoinkin esiin Vapon kautta toteuttamaan em. teollisuushanke, joka olisi erittäin tärkeä ja realistinen.

Suora nettilainaus Kolutuskuntayhtymä Lappian/Ammattiopisto Lappian sivuilta:

Uutisia

Biodiesel-oppimisympäristö laajentaa Lappian prosessialan koulutussisältöä

Ammattiopisto Lappia laajentaa Kemin tekniikan alan prosessitekniikan koulutuksen sisältöä Biodiesel-oppimisympäristöllä. Oppilaitoksen Biodiesel-oppimisympäristön kehittämishankkeessa uudistetaan ja päivitetään prosessialan koulutuksen tiedollista opetusta ja investoidaan uuteen teknologiaan. Lappian tavoitteena on ennakoida prosessiteollisuudessa vireillä olevia biotuoteteollisuuden kehityshankkeita ja niistä mahdollisesti syntyviä koulutuksellisia tarpeita. Puu on edelleen suomalaisen teollisuuden tärkeä uusiutuvan energian lähde.

Metsäteollisuuden investoinnit ennakoivat kasvua uusiutuvan energian käyttöön 

EU:n tavoitteiden mukaisesti Suomessa lisätään uusiutuvan energian osuutta kokonaiskulutuksesta merkittävästi vuoteen 2020 mennessä. Metsäteollisuuden investoinnit ennakoivat puun käytön kasvua Suomessa, mikä lisää myös työpaikkojen määrää raaka-ainetuotannossa, jalostuksessa ja tuotekehityksessä. Tämä edellyttää myös koulutuksen kehittämistä vastaamaan työelämän biotuoteosaamisen tarpeita.

Lappian prosessiteollisuuden perustutkinnon laajentaminen biodieselprosessiosaamisella antaa opiskelijoille valmiuksia tulevaisuuden biotuoteteollisuuden työtehtäviin. Biodieselin valmistusta, sen laadun kehittämistä, näytteiden ottoa ja analysointia voidaan hyödyntää sekä prosessinhoitajien että laboranttien opetuksessa, jota annetaan molemmille ryhmille samalla osastolla Kemin toimipaikassa. Uudessa oppimisympäristössä voidaan koota työryhmiä, jossa molempien ammattien opiskelijat työskentelevät todellista työympäristöä vastaavissa olosuhteissa.

Biodiesel-oppimisympäristön kokonaiskustannukset ovat 196 500 euroa, josta kehittämiseen ja investointeihin on saatu rahoitusta Lapin liiton kautta Euroopan aluekehitysrahastolta 123 795 euroa. Koulutuskuntayhtymä Lappia investoi oppimisympäristöön 57 705 euroa ja Digipolis Oy 15 000 euroa. Uusi Biodiesel-oppimisympäristö ja prosessinhoitajakoulutuksen päivitetty opetussuunnitelma otetaan käyttöön Lappian Kemin tekniikan alalla syksyllä 2015.

Biodiesel-oppimisympäristön investointi- ja kehittämisprojekti päättyy 31.3.2015.

Lisätietoja 
Lappian Kemin prosessialan opettaja Tellervo Rouvinen, puh. 040 865 6933
Rikastek logopalkki uusin.jpg

Julkaistu: 9.1.2015

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti