sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Hyvinvointi-Suomen Kreikan keikka...

Yle Uutiset:
Vaalitulosennusteen mukaan vasemmistolainen Syriza -puolue olisi saamassa 150 edustajaa Kreikan 300-paikkaiseen parlamenttiin.
Näin puolueella näyttää yhä olevan mahdollisuuksia saada enemmistö parlamenttiin. Puolue tarvitsisi yhden paikan enemmän kuin ennuste lupaa, jotta se voisi muodostaa yksin hallituksen.
Muussa tapauksessa Syrizan on löydettävä hallituskumppani tai pyrkiä vähemmistöhallitukseksi.
Keskusta-oikeistolainen Uusi demokratia häviää vaalit selvästi ja saisi parlamenttiin ennusteen mukaan 76 paikkaa.
Syrizan ääniosuus olisi ennusteen perusteella 36,5 prosenttia ja Uuden demokratian 27,7 prosenttia.
Ennusteen perusteella äärioikeistolainen Kultainen aamunkoitto olisi nousemassa Kreikan kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi.
Tässä vaiheessa näyttää, että seitsemän puoluetta olisi ylittämässä parlamenttiin vaadittavan kolmen prosentin äänikynnyksen. Kyseessä on vasta tulosennuste.
Ääntenlaskennasta tulee erittäin jännittävä. Tulosennusteen toimittaneen asiantuntijan mukaan laskennassa joudutaan odottamaan pitkään ennen kuin lopullinen tulos on selvillä.
Kreikan parlamenttivaalien lopullisen tuloksen on määrä valmistua maanantaiaamuun mennessä.
Syrizan puheenjohtaja Alexis Tsipras on luvannut neuvotella Kreikan lainaohjelman ehdot uusiksi. Puolue on vaatinut valtionvelan leikkaamista ja elvyttäviä toimia.
Aiemmin Syriza vaati eroa yhteisvaluutasta, mutta sittemmin se on lieventänyt kantaansa ja ilmoittanut haluavansa Kreikan pysyvän osana euroaluetta.  
Juuri näillä hetkillä ratkeaa saako Kreikassa vasemmisto yksinkertaisen enemmistön sikäläisessä parlamentissa.

Kävipä taas mielessä vanha teksti vajaan viiden vuoden takaa. Kumma, että tuo alla oleva teksti tuntuu niin tutulta.

Pahimmassa tapauksessa Suomen velvoitteet ovat asiantuntijoiden mukaan noin 7,5 miljardia euroa. Se on iso kasa riihikuivaa rahaa...


Vanha teksti keväältä vuonna 2010:


HYVINVOINTI-SUOMEN KREIKAN KEIKKA…

Euromaiden valtiovarainministerit kokoontuvat tänään sunnuntaina 02.05.2010 Brysseliin sopimaan Kreikan laina-avusta.
Kreikalle annettavien apulainojen kokonaissumma saattaa kohota kolmen vuoden aikana 120 miljardiin euroon. Suomen osuus tästä olisi lähes 1,5 miljardia.

Sitä saa, mitä tilaa, sanotaan usein sattuvasti.

Taannoin Kreikka keplotteli itsensä EU-kuntoon mittavilla tilikikkailuilla, jotka todennäköisesti tiedettiin nopeasti paljastuvan. Niinhän siinä sitten kävikin ja Kreikka, tuhansien vuosien takainen sivistyksen kehto, on taloudellisesti tosi pahasti kuralla ja muita EU-maita ja kansainvälistä IMF-rahoitusta huudetaan apuun.
Kreikan hallitus kokoontuu aamutuimaan pääministeri George Papandreoun johdolla sopimaan keinoista maan talouskriisin suitsimiseksi, päättämään tiukasta säästökuurista ja kansa on barrikadeilla...

Miksi kirjoitan tästä jälleen kerran?

Siksi, että EU-kriittisyys on jälleen kerran ajankohtaisempi kuin koskaan, nimittäin EU:ssa alkaa kohta todella tapahtua. Tapahtua asioita, joista toivottavasti meille suomalaisille, täällä susirajalla eläville, puoletkaan kerrotaan avoimesti tai edes monien mutkien ja jälkipyykkien säestyksellä niin sanotusti vuodatetaan.

Meille edelleen vakuutetaan, että Kreikka on pelastettava, koska muutoin korttipakka totaalisesti sekoaa. Jos Kreikkaa ei pelasteta, kohta on pelastettava, kukaties pelastettava siitä huolimatta, Espanja, Portugali, Italia, jne. … 

Saako Hyvinvointi-Suomi itse lainaamansa 1,5 miljardia euroa koskaan takaisin Kreikalta?

Kyllä saa ja korkojen kanssa, meille vakuutetaan. Ken elää, hän näkee…

Pohdiskeluterveisin
Aki Pyykkö
Opetusalan eläkeläinen Kemistä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti