sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Joka vanhoja muistelee, sitä tikulla...

Muistelen mielelläni vanhoja tapahtumia, varsinkin jos ne tuovat myönteisiä asioita mieleeni, jotka ovat johtaneet asiasta toiseen.

Joku lukijoista saatta todeta: " No sinähän olet jo siinä iässä." Totta mutta siltikin...

Hetki sitten sivumennen mainitsin kirjoituksessani Christoffer Taxellista, hänen kesämökkiasiastaan.
Kaiken kaikkiaan hän on kiistatta yksi suomalaisista supervaikuttajista, siitä ei ole kahta sanaa...

Minua em. henkilö kiinnostaa erityisesti siksi, että hän on saanut muistoksi, lahjoituksena alla olevassa tilaisuudessa välikäsien kautta Vladimir Tchernovin taulun, joka oli aikaisemmin minun omistuksessani.

Koulutuskuntayhtymä Lappian Uutisarkisto

20-vuotias Kemi-Tornion ammattikorkeakoulu juhli näyttävästi

Kemi-Tornion ammattikorkeakoulun 20-vuotisjuhlaviikko huipentui perjantaina 28. syyskuuta 2012 juhlatilaisuuteen, joka pidettiin Kosmoksessa Kemissä.
Lämminhenkisessä juhlassa muisteltiin ammattikorkeakoulun historiaa ja pohdittiin tulevaisuuden haasteita. Juhlaan osallistui yhteistyökumppaneita, henkilökuntaa, opiskelijoita ja kutsuvieraita. Rehtori Reijo Tolppi piti tervetuliaispuheen.

Ministeri Christoffer Taxell muisteli juhlapuheessaan ammattikorkeakoulujen perustamista ja totesi koulutuksen olevan tehokkain tapa muuttaa maailmaa. Christoffer Taxell oli opetusministeri hallituksessa vuosina 1987 - 1990, jolloin ammattikorkeakokeilusta päätettiin.

- Suomen kehittyminen nykyaikaiseksi hyvinvointivaltioksi on perustunut osaamiseen. Sen keskeisiä elementtejä ovat korkea yleinen koulutustaso sekä vahva panostus tutkimus- ja kehitystoimintaan, Taxell kehui.

- Siellä missä on sopiva annos uteliaisuutta yhdistettynä vankkaan osaamiseen sekä ympäröivän maailman tarpeiden ymmärtämiseen, siellä missä löytyy tekemisen meininkiä, siellä löytyy myös menestystä, siellä rakennetaan tulevaisuutta ja ehkä vähän muutetaan maailmaa, Taxell totesi puheessaan. 
...
____________________________________________________________________


Että mitäkö muuta? Pieni selitys lienee paikallaan: 

Severomorskilaiset kuvataideystäväni Anatoly Sergienko ja Ivan Voron sekä silloin muurmanskilainen akvarellisti Vladimir Tchernov pitivät taidenäyttelyn Kemin taidemuseossa syksyllä 1997.
Hyvä taidenäyttely, jonka avasi nyt jo edesmennyt, Kemin kaupunginjohtaja Juhani Leino.

Ostin em. kuvataiteilijoilta muutaman taulun. Muun muassa Valadimir Tchernovilta kolme akvarellia.
Yksi niistä oli nimeltään Mystinen rantamaisema. Erittäin mielenkiintoinen, minun mielestäni kaunis, hiukan mietiskelyä aiheuttava taulu. Kehystettyäni sen pidin sitä omassa työhuoneessani - "silmieni alla"...

Olin aikanaan rehtori Reijo Tolpille kertonut vuonna 1994 aloittamastani kulttuuriyhteistyöstä Barentsin meren rannalle Severomorskiin/Muurmanskiin.

Sittemmin Reijo mainitsi yllä olevasta tilaisuudesta ja siihen liittyvästä lahjatarpeesta. Näin päädyimme edellä mainittuun akvarelliin, joka on luovutettu ja toivottavasti löytänyt paikan Christoffer Taxellin seinältä.

Erittäin suurella todennäköisyydellä kerron myöhäisemmässä vaiheessa mm. six-pack-hallituksen pääministeri Jyrki Kataiselle ja valtionvaranministeri Jutta Urpilaiselle tarjoamistani Anatoly Sergienkon upeista akryylitöistä nimeltään Kosinta ja Euroopan valloitus II.
En onnistunut niitä heille myymään, vaikka en olisi pyytänyt tauluista "ministerilisää".

No aika tavaran kaupittee...












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti