perjantai 30. tammikuuta 2015

Ennalta odotettu Talvivaara-uutinen...

Ei kommentoitavaa...


Aamu-uutisia Pohjolan Sanomien nettisivuilta hiukan tuunattuna:


Päivitetty 30.1.2015 09:23, julkaistu 30.1.2015 07:07

Talvivaaran osakeyhtiö sai lisäaikaa



STT Helsinki
Espoon käräjäoikeus on myöntänyt lisäaikaa kaivososakeyhtiö Talvivaaran täydennetyn saneerausohjelman laatimiseen. Uusi takaraja on 13. maaliskuuta
Selvitysmies Pekka Jaatisen oli määrä jättää viimeistään tänään Talvivaaran emoyhtiötä koskeva täydennetty saneerausehdotuksensa Espoon käräjäoikeudelle.
Oman tiedotteensa mukaan Talvivaara selvittää erilaisia mahdollisuuksia osallistua uuden kaivosyhtiön toimintaan samassa yhteydessä, kun Talvivaara Sotkamon konkurssipesä päättää kaivostoimintojen myynnistä uudelle toimijalle.
– Talvivaaran toimiminen jatkossakin toiminnan jatkuvuuden periaatteella (going concern) ja täydennetyn saneerausohjelmaehdotuksen sisältö tulevat perustumaan siihen rooliin, joka yhtiöllä tulee mahdollisesti olemaan Talvivaaran kaivoksen tulevaisuudessa.
Talvivaaran rooli voidaan määrittää vasta, kun Talvivaara Sotkamon julkisselvittäjä on sopinut kaivoksen myynnistä ja kaivoksen liiketoiminnan jatkaja on tiedossa, tiedotteessa sanotaan.
Jaatinen esitti syyskuun lopussa jättämässään saneerausohjelmaehdotuksessa merkittäviä leikkauksia velkojien saataviin. Sittemmin yhtiön kaivostoimintaa pyörittävä tytäryhtiö Talvivaara Sotkamo on ajautunut konkurssiin.
Talvivaaran vielä saneerauksessa olevan emoyhtiön ja konkurssissa olevan tytäryhtiön Talvivaara Sotkamon kohtalot kietoutuvat tiiviisti toisiinsa. Emoyhtiön toiveena on ollut, että se olisi osa järjestelyä kaivostoiminnan jatkamiseksi Sotkamossa.
Kauppa yhtiön osakkeella on ollut keskeytyksissä marraskuusta lähtien.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti