lauantai 17. tammikuuta 2015

Järjestöhankkeen selvittely käynnistyy helmikuussa...

Alla olevassa infossa toteutuu ainakin yksi tiedottamisen perustavoite: Olennaisen täytyy sopia yhdelle A4-arkille.

Olen joutunut/päässyt lukemaan ja kommentoimaankin monia erilaisia tekstejä, julkilausumia tähänastisen elämäni aikana.
Alla oleva teksti on tyypillinen poliittisesti orientoitunutta, ammattiyhditysmaailmaa lempeästi syleilevä info, joka on kaikkien osapuolten hyväksyttävissä.

SAK ja STTK lyönevät hynttyyt yhteen, mikä on ollut odotettavissa jo muutaman vuoden ajan, mikäli maailmankirjat eivät aivan sekaisin mene/ole...


Nettilainaus Insinööriliiton sivulta hiukan lyhenneltynä:

Käytännön selvitystyö uuden keskusjärjestön perustamiseksi alkaa helmikuun puolivälissä, kun on selvillä, mitkä liitot osallistuvat hankkeeseen. 

Helsingin liittotapaamisen tekstiä, johtopäätöksiä:
Vahvistaakseen palkansaajien ja yksinyrittäjien ammatillista, taloudellista ja yhteiskunnallista edunvalvontaa ammattiliitot käynnistävät hankkeen uuden keskusjärjestön perustamiseksi. Tavoitteena on, että uusi keskusjärjestö aloittaa toimintansa vuoden 2016 aikana.

Hankkeeseen osallistuvat ammattiliitot ilmoittavat mukanaolostaan 10.2.2015 mennessä. 
Tämän jälkeen käynnistyy käytännön selvitystyö uuden keskusjärjestön perustamiseksi. 
Uuden keskusjärjestön tarkoituksena on jäsenliittojensa keskusjärjestönä parantaa palkansaajien ja yksinyrittäjien taloudellista ja henkistä hyvinvointia sekä edistää yhteiskunnallista tasa-arvoa ja oikeudenmukaisuutta.

Uusi keskusjärjestö on poliittisesti sitoutumaton ja ottaa vastuulleen lakkautettavien keskusjärjestöjen kansalliset ja kansainväliset tehtävät.
Uuden keskusjärjestön toiminta perustuu demokraattiseen edustukseen, jossa otetaan huomioon kaikkien jäsenten tarpeet. Syntyessään uusi keskusjärjestö ei rajoita eikä heikennä ammattiliittojen asemaa jäsentensä edunvalvojana ja työehtosopimusosapuolena.

Keskusjärjestö kehittää työelämää ja rakentaa hyvinvointia työnantajien ja poliittisten päättäjien kanssa yhteistyössä erilaisia näkemyksiä kunnioittaen.
Uuden keskusjärjestön keskeisiä arvoja ovat tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus.

Muutostilanteessa uuden keskusjärjestön jäsenliitot huolehtivat lakkautettavien keskusjärjestöjen henkilöstön työllistämisestä.
Keskusjärjestöhankkeeseen voivat liittyä kaikki ammatilliset edunvalvontajärjestöt, jotka hyväksyvät uuden keskusjärjestön arvot ja periaatteet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti