maanantai 2. maaliskuuta 2015

YK raportoi Itä-Ukrainan sodasta - entä sitten...

Missä YK on hyvä, oikeastaan erinomainen, kukaties suorastaan häkellyttävän loistava? YK:ssa värkätään erinomaisia raportteja satojen ehkä tuhansien ahkerien työntekijöiden voimin joka lähtöön.

Tuoreimmassa raportissa todetaan, että viime huhtikuussa alkaneet väkivaltaisuudet ovat vaatineet yli kuudentuhannen (6.000) ihmisen hengen Itä-Ukrainassa. Tämän olemme saaneet lukea jo aiemmin joka mediatuutista...

YK:n ihmisoikeuskomissaarin mukaan sota on ollut "säälimätöntä siviiliväestön tuhoamista". Siinäkään ei ole mitään uutta...

YK:n ihmisoikeuskomissaari Zeid Ra'ad Al Hussein kehottaa kumpaakin osapuolta noudattamaan hauraan tulitauon ehtoja ja "pysäyttämään umpimähkäisen tulittamisen ja muut sotatoimet, jotka ovat aiheuttaneet kärsimyksiä siviileille".


Edellä mainittu käsite - kumpikin osapuoli - alkaa tökkiä. Se on vähintäänkin epätarkka. 

Kukaties sillä tarkoitetaan, että osapuolia on kaksi (2), mutta minun ja varmaan monen tarkkaavaisen lukijan mielestä osapuolia on enemmän kuin kaksi, vähintään kolme (3) ja/tai oikeastaan vieläkin enemmän...

On häpeä, että YK ei pysty parempaan maailmanrauhan takaajana.

Se ei pysty niin kaun kuin turvallisuusneuvoston pysyvillä jäsenmailla - maailman suurimmilla asekauppiailla - on veto-oikeus. Veto-oikeus on purettava, jolloin demokratia vihdoinkin jalkautuu YK:n käytäville ja istuntosaliin...


Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna: 



Yli 6 000 kuollut Ukrainan sodassa – "säälimätöntä siviiliväestön tuhoamista"

ULKOMAAT 
SERGEY BOBOK / AFP
Räjähdyksessä kuolleiden muistoksi on laitettu kukkia ja kynttilöitä Harkovassa helmikuussa.
Räjähdyksessä kuolleiden muistoksi on laitettu kukkia ja kynttilöitä Harkovassa helmikuussa.
Viime huhtikuussa alkaneet väkivaltaisuudet ovat vaatineet yli kuudentuhannen ihmisen hengen Ukrainassa, kerrotaan YK:n tuoreessa raportissa. YK:n ihmisoikeuskomissaarin mukaan sota on ollut "säälimätöntä siviiliväestön tuhoamista".
"Yli 6 000 henkeä on menetetty vajaan vuoden aikana Itä-Ukrainassa tapahtuvien taisteluiden takia", sanoi ihmisoikeuskomissaari Zeid Ra'ad Al Hussein.
Yhdeksännessä Ukrainan sotaa käsittelevässä raportissaan Zeid kehottaa kumpaakin osapuolta noudattamaan hauraan tulitauon ehtoja ja "pysäyttämään umpimähkäisen tulittamisen ja muut sotatoimet, jotka ovat aiheuttaneet kärsimyksiä siviileille".
YK:n raportissa varoitetaan, että taisteluissa on tapahtunut "vakava eskalaatio" alkuvuonna. Raportissa kerrotaan satunnaisista pidätyksistä, kidutuksesta ja katoamisista, jotka ovat pääasiassa aseistautuneiden ryhmien tekemiä, mutta joissain tapauksissa myös Ukrainan viranomaisten tekemiä.
Yhdysvaltojen ulkoministeri John Kerry aloitti neuvottelut Genevessä maanantaina venäläisen kollegansa Sergei Lavrovin kanssa. Neuvotteluiden aiheena ovat Itä-Ukrainan taistelut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti