maanantai 2. maaliskuuta 2015

Hyvä Akava!

Toivon, että akavalaiset jäsenliitot eivät koskisi pitkällä kepilläkään kaavailtuun SAK:n ja STTK:n uuteen keskusjärjestöön.

Miksi? 

Siksi, että kyseessä on selkeästi politiikkaa, puoluepolitiikkaa, vaikka toisin väitetään. SDP ja Vasemmistoliitto hakevat uutta valtikkaa ja nostetta uuden keskusjärjestökaavailun kautta. Toisaalta SAK:n ja STTK:n riveissä alkaa olla huolestuttavassa määrin haamujäseniä, kuolleita sieluja. Em. keskusjärjestöjen kannalta se on kohta sietämätön tilanne...

Akava on ainoa keskusjärjestö, jonka jäsenmäärä on aidosti nousussa - nyt ja varmaan tulevaisuudessakin.

Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:

Uudet opiskelijajäsenet kasvattivat Akavan jäsenmäärää

KOTIMAA 
Helsingin Sanomat
PEKKA SAKKI / LEHTIKUVA
Palkansaajajärjestö Akava kasvatti viime vuonna edelleen jäsenmääräänsä. Akavan liitoissa on nyt yhteensä 590 000 jäsentä.
Edellisvuodesta Akava sai uusia jäseniä lähes 3 900. Noin puolet uusista jäsenistä on opiskelijoita. Joka neljäs Akavan jäsenistä onkin alle 30-vuotias tai opiskelija.
Akavan liittojen jäsenmäärän kasvua selittävät paljolti korkeakoulutettujen määrän kasvu ja työelämän muutokset, mutta myös liittojen aktiivinen opiskelijatoiminta.

”Olemmekin keski-iältämme kaikkein nuorin palkansaajakeskusjärjestöistä. Tämä näkyy toiminnassamme ja tavoitteissamme, joista monet ovat lähtöisin Akavan opiskelijoista”, sanoo Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder.
Akavan tavoitteena on olla Suomen kaikkien korkeakoulutettujen asiantuntijoiden, esimiesten ja johtajien työelämän edunvalvontaan keskittynyt ja sitä vahvistava etujärjestö.

”Yhä useampi palkansaaja työskentelee erilaisissa asiantuntijatehtävissä. Me Akavassa tunnemme nimenomaan asiantuntijoiden, esimiesten ja johtajien työelämän erityispiirteet, tarpeet ja haasteet. Koska meillä on noin 30 000 yrittäjäjäsentä, osaamme huomioida yrittäjienkin työmarkkinoilla kohtaamia haasteita”, sanoo järjestöjohtaja Risto Kauppinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti