torstai 26. maaliskuuta 2015

Murupolku-käsite tunnetuksi...

Kävin tänään Kemin kaupungin Tietohallintokeskuksessa lähestyviin eduskuntavaaleihin liittyvässä, vaalivirkailijoille suunnatussa koulutuksessa. 
Aiheena oli sähköisen äänioikeusrekisterin käyttökoulutus. Ihan mukava, rento mutta asiallinen tapahtuma, jossa pääasiassa kerrattiin asiaan liittyviä toimenpiteitä pienten harjoitteiden muodossa.

Koulutuksen loppuvaiheessa kuulin kouluttajiemme käyttävän käsitettä murupolku...

Jostain syystä en ole eläissäni sattunut kuulemaan, kiinnittänyt huomiota ja/tai lukemaan murupolku-käsitteestä.

Totta kai asia minua jäi hiukan kiinnostamaan. Olisin tietysti voinut suhtautua asiaan "ollen muina miehinä" ikään kuin tietotekniikan ammattitermin tuntien.

Totesin, että heti kotiin päästyäni Googlaan em. käsitteen ja tutustun siihen juurta jaksain. Näin tein ja tietoa alkoi tulvia tajuntaani.
Nyt sen sijaan joudun pohdiskelemaan, miten ihmeessä olen elänyt yli 70 vuotta, enkä ole kuullut/tarvinnut em. murupolku-käsitettä?

Ilmeisesti ja todennäköisesti olen sitä kuitenkin runsaasti käyttänyt onnellisen tietämättömänä. On tämä tietotekniikka ihmeellistä...

Niin ei muuta kuin Googlaamaan ja sivistymään, jos nyt siitä loppujen lopuksi niin kovin paljon hyötyä sitten on käytännössä siis sillä käsitetiedolla. 

Eräässä netti-infossa oli hauskasti kerrottu murupolku-käsitteen taustaa (käännöstaustaa) liittyen vanhaan Hannu ja Kerttu - satuun - tosi mielenkiintoista. En paljasta asiasta enempää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti