tiistai 10. maaliskuuta 2015

Kaivataan luottamusta herättäviä, lisääviä toimenpiteitä...

On murheellista lukea lehtien palstoilta naapurikuntien välisiä, tekemällä tehtyjä kiistoja.

Varsinkin juuri nyt, kun kipeästi kaivataan luottamusta herättäviä, lisääviä toimenpiteitä.
Aikanaan suuresti ihmettelin Keminmaan kunnan suhtautumista jousikvartettiasiaan. Mutta toisaalta jonkinlaista ymmärtämystä asialle löytyy, kun Kemiin on niin helppo pistäytyä nauttimaan erilaisia kulttuuripalveluja.

Olen aina ihmetellyt, miten sopimuksia ei laadita "pomminvarmasti" siten, että tulkintaerimielisyyksiä ei synny. Mutta ihmetyksellenikin löytyy yksinkertainen selitys: Yleensä sopimukset laaditaan lakimiesten toimesta. He tekevät niistä sopivan epäselviä, että pääsevät myöhäisemmässä vaiheessa tarvittaessa "rahastamaan"...

Toivottavasti tuon 7000 euron vuoksi ei sentään käräjille lähdetä, sillä se se vasta maksaa.

Suora nettilainaus Pohjolan Sanomista:

Keminmaa vastaa kiistaan jousikvartetista

Kuva: Tuntematon
Länsi-Pohjan jousikvartetin asiaa käsitellään tänään iltapäivällä Keminmaan kunnanhallituksessa. (arkisto)

Keminmaa ja Kemi tulkitsevat toisistaan poikkeavalla tavalla Länsi-Pohjan jousikvartetin sopimusta. Keminmaa on lopettanut jousikvartetin tukemisen vuoden vaihteessa eikä ole maksanut tämän vuoden ensimmäistä laskua.
Kemi puolestaan katsoo, että sopimuksen irtisanomisaika päättyy ensi heinäkuun lopussa ja Keminmaan pitäisi maksaa tukensa siihen saakka. Rahamäärä on noin 7 000 euroa.
Kemin kaupunginhallitus käsitteli kiistaa maanantaina. Kemin kaupungin lakimies Matti Raskin mukaan sopimuksessa sanotaan, että irtisanomisaika on yksi vuosi ja sopimus raukeaa heinäkuussa. Kun irtisanominen on tehty vuoden 2013 loppupuolella, sopimus raukeaa Raskin laskelmien mukaan heinäkuun lopussa 2015.
Keminmaan kunnanhallituksella on kokous tänään tiistaina iltapäivällä. Jousikvartetin asia tie ole listalla, mutta kunnanjohtaja Mauri Posion mukaan hallitus keskustelee asiasta. Iltaan mennessä saataneen julki Keminmaan näkemys.
Posio näkee kiistassa selvät tulkintaerot. Selvää on, että irtisanomisaika on yksi vuosi ja sopimuksen raukeaminen tapahtuu heinäkuun lopussa.
- Kysymys on minkä vuoden heinäkuun lopussa, Posio sanoi ennen hallituksen kokousta.
Posion mukaan sopimus olisi rauennut jo viime vuoden heinkäkuun lopussa. Näin ollen Keminmaa olisi maksanut puolen vuoden ajan ylimääräistä tukea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti