tiistai 17. maaliskuuta 2015

Mistä näitä vouhakkeita aina riittää...






Suora nettilainaus Yle Uutiset- sivuilta:

Ulkomaat  | 

Ministerin keskisormi pystyssä – Sanaharkka Saksan ja Kreikan välillä pahenee

Saksassa esitellään videota, jossa Kreikan nykyinen valtiovarainministeri Giánis Varoufákis näytti keskisormea Saksalle.




Giánis Varoufákis näyttää keskisormea YouTube-videolla.
Saksan television ARD:n sunnuntai-iltana näyttämä videopätkä, jossa Kreikan valtiovarainministeri näyttää keskisormea, on katsottavissa myös YouTube-palvelussa. Kuva: YouTube / Yle Uutisgrafiikka

Sanaharkka Saksan ja Kreikan välillä pahenee. Saksan televisio ARD näytti sunnuntai-iltanavideopätkän, jossa Kreikan valtiovarainministeri Giánis Varoufákis näytti keskisormea Saksalle. 
Video on nauhoitettu vuonna 2013, eli ennen kuin Varoufákisista tuli valtiovarainministeri.
Saksa olisi itse saanut ratkaista ongelmat, Varoufákis sanoi videolla keskisormi pystyssä.
Nauhoituksessa hän viittaa tilanteeseen vuonna 2010, kun Kreikan velka räjähti käsiin. Varoufákis itse väitti, että video on väärennös. Asiaa kutsutaan nyt ”Fingergateksi” sosiaalisessa mediassa.
Tämä on yksi esimerkki Kreikan ja Saksan välien huonontumisesta.

"Kreikan täytyy tottua todellisuuteen"

Saksan valtiovarainministeri Wolfgang Schäuble syytti maanantaina kreikkalaisia luottamuksen tuhoamisesta ja kutsui sitä vakavaksi takaiskuksi.
– Niin kauan kun Kreikan kansa ei tajua, missä tilanteessa maa on, tilannetta ei voida parantaa, Schäuble sanoi Konrad Adenauer-säätiön tilaisuudessa.
Schäuble lisäsi, että Kreikka on maa, joka kärsii oman eliitin vuosikymmenien ajan tehtyjen virheiden takia, eikä Euroopan, Brysselin tai Berliinin toimien takia.
– Maa on elänyt yli varojensa, ja vielä enemmän euron takia, Kreikan täytyy nyt vähitellen ja hitaasti tottua todellisuuteen, Schäuble sanoi kiihtyneenä.
Jo viime viikolla Kreikan ulkoministeriö protestoi Saksalle diplomaattiteitse. Kreikan mukaan Schäuble olisi loukannut Varoufákista. Kreikan ulkoministeriö ei halunnut tarkentaa, mistä lausunnosta oli kysymys.
Kreikan vasemmistojohtoinen hallitus on koalitiossa oikeistopopulistisen ANEL-puolueen kanssa. ANEL:in puheenjohtaja puolustusministeri Panos Kammenos uhkasi viime viikolla lähettää miljoonia maahanmuuttajia mukaan lukien jihadisteja suoraan Berliiniin, jos euromaat eivät luovu säästövaatimuksiltaan.
Kreikan oikeusministeri Nikos Paraskevopoulos uhkasi viime viikolla takavarikoida Saksan Goethe-instituutin kiinteistön Ateenassa, jos Saksa ei maksa toisen maailmansodan aikanaottamaansa pakkolainaa takaisin.
Saksalainen talousprofessori Hans-Werner Sinn, jonka mielestä Kreikan tulisi erota eurosta, uskoo Kreikan hallituksen tietävän mitä se tekee.
– Varoufákis tietää, miksi tämä eskalaatio viedään näin pitkälle. Hän ei ole mikään tyhmä mies, hän on peliteoreetikko. Minun mielestäni nyt on kysymys loppuottelusta, professori Sinn sanoi Saksan televisiolle eilen illalla.
Dan Ekholm
Yle, Berliini

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti