maanantai 16. maaliskuuta 2015

Mitä, missä, milloin ja nimenomaan miksi? Totaalinen informaatiotyhjiö...


Putinin pokka oli vähällä pettää

ULKOMAAT  


Vladimir Putin esiintyi julkisuudessa ensimmäistä kertaa puoleentoista viikkoon maanantaina. Vastaamatta on yhä kysymys, missä Putin oli ja miksi, kirjoittaa kommentissaan HS:n Moskovan-kirjeenvaihtaja Pekka Hakala.
Venäjän presidentti Vladimir Putin ei pystynyt pitämään kasvojaan peruslukemilla ilmestyessään toimittajien eteen Konstantinin palatsin vierassaliin Pietarissa yhdessä Kirgisian presidentin Almazbek Atambajevin kanssa.
Putin aloitti tilaisuuden Rossija 1 -kanavan lähes suorana tulleessa uutislähetyksessä kertaamalla Kirgisian tietä yhteiseen tulliliittoon Venäjän kanssa. Putinilla oli pienoisia vaikeuksia pysyä asiassa kameroiden sarjatulessa: koko maailma oli ennen kaikkea kiinnostunut Putinin terveydestä ja siitä, mihin ja miksi hän katosi puolentoista viikon ajaksi.
Putin näytti kaikin puolin terveeltä, virnisteli hyväntuulisesti ja oli vähällä jo purskahtaa nauruun siirtäessään puheenvuoron Atambajeville. Tämä älysi ensimmäiseksi ylistää isäntänsä hyvää kuntoa sanomalla, että "hän paitsi kävelee myös kaasuttaa ja kuskaa vieraitaan autolla itse".
Ainoat moitteet Putinin esiintymisestä voi antaa esikunnalle, joka oli jättänyt puuteroinnin hoitamatta. Presidentin hikiset kasvot kun kiiltelivät tv-lamppujen loisteessa.
Moskovalainen antropologi Aleksandra Arhipova analysoi maanantaina Gazeta.ru-sivustolla julkaistussa analyysissään, kuinka Putinin "katoaminen" on osa myyttiä, joka syntyy yksinvaltiaan ympärille informaatiotyhjiössä. Arhipova kaivoi esiin vastaavia myytti-ilmiöitä Venäjän historiasta satojen vuosien ajalta.
Vastaamatta on silti kysymys, miksi Putin halusi vahvistaa myyttiään katoamistempulla juuri nyt. Niin, ja missä hän oli, ja miksi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti