maanantai 23. maaliskuuta 2015

Globaalimedia vs. Moskovassa murhattu Boris Nemtsov...

Lyhyitä nettilainauksia Helsingin Sanomien artikkelista liittyen Vänäjän hallintorakenteisiin ja presidentti Vladimir Putiniin:
...
Valtiojohtoon joskus kuuluneita eliitin jäseniä ei yleensä hylätä, vaikka Kremlin portit heiltä sulkeutuisivatkin. 1990-luvulla vallankaappauksia yrittäneet Gennadi Janajev ja Aleksandr Rutskoi ovat viettäneet leppoisia eläkepäiviä.
Helmikuussa murhattu Boris Nemtsov uskoi koskemattomuuteensa, koska hän toimi varapääministerinä 1990-luvulla.
Venäjän eliitin yhteydessä puhutaan usein silovikeista.
Käsite on hämärä. Sillä voidaan tarkoittaa turvallisuustaustaisia Putinin luotettuja, jotka toimivat liike-elämässä. Suppeammassa merkityksessä sana käsittää voimaministeriöiden ja turvallisuuselinten johtajat: Bortnikovin, Patruševin ja Šoigun.
Muita silovikkeja ovat esimerkiksi valtiojohdon suojelupalvelun FSO:n johtaja Jevgeni Murov ja sisäministeriön joukkojen komentaja Viktor Zolotov, jonka kohtalosta liikkui hurjia huhuja Putinin katoamisen aikana.
...

Alueiden kuvernööreistä on Putinin valtakaudella tullut pelkkiä Moskovan käskynhaltijoita lukuun ottamatta Tšetšenian omavaltaista johtajaa Ramzan Kadyrovia, jolla on tärkeä rooli Venäjän koossapysymisen takuumiehenä.
Kadyrov pitää kapinalliset kurissa ja saa vastineeksi hallita Tšetšeniaa niin kuin lystää. Ongelmia muodostuu, kun Kadyrov puuttuu asioihin, jotka eivät hänelle kuulu.

Kadyrovin ja FSB:n välit ovat väitetysti kiristyneet Boris Nemtsovin murhan jälkeen. Nemtsovin murhan pääepäilty on tšetšeeni ja Kadyrovin vanha tuttu.
...
Presidentti Putinin katoamissession jälkeen oppositiojohtaja Boris Nemtsovin murhaan liittyviä artikkeleita ei ainakaan suomalaisessa mediassa ole näkynyt. Jos on niin ne oavet menneet minulta ohi silmieni.

Olisi mielenkiintoista tietää, missä mennään vai mennäänkö missään. Maailman sivu on tiedetty, että kaikki liittyy kaikkeen, se pätee myös tässä murheellisessa oppositiojohtajan murhatapauksessa. Selvittämättömiä tapauksi alkaa kasaantua huolestuttavan paljon...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti