torstai 12. maaliskuuta 2015

Terveisiä taas Kemin Selkäsaaresta...

Käväisimme tänään torstaina 12.03.2015 aamulla Selkäsaaressa.

Kerta kaikkiaan upea kevätilma! Aurinko paistoi pilvettömästä taivaalta. Ainoastaan navakka tuuli hiukan häiritsi, tosin vaan menomatkalla, sillä takaisin tullessa sai melkein pidätellä tuulen työntäessä suksilla liikkujia voimakkaasti eteenpäin. Tuulen voimakkuus oli varmaan yli 10 m/s.

Hiihtäjiä, kävelijöitä, potkukelkkailijoita, pilkillä istujia, moottokikelkkoja mm. Kemin Lumilinnan ikkunallinen maisemareki, jne. oli merenjäällä.

Kemin edustalla merenjää ei voi juuri parempi olla ulkoilun kannalta, jotakuinkin joka paikassa voi esim. kävellä juuri tällä hetkellä. Jään pinnalla on ainoastaan muutama senttimetri lunta.

Arvoisa lukija, mikäli et ole koskaan käynyt merenjäällä, mene sinne juuri nyt! Varmasti nautit hiihto-, kävely-, potkukelkka-, tms. retkestäsi - suosittelen lämpimästi!

Jäällä perinteiset ladut ovat hyvässä kunnossa ja Selkäsaaren metsässä oleva latu on varmaan myös hiihtokunnossa. Mahdollisesti tuulen jäljiltä hiukan roiskainen...

On aivan pakko täydentää edellä olevaa tekstiä.

Tänään lauantaina 14.03.2015 olen vaimoni kanssa käynyt jälleen kerran Selkäsaaressa, olimme myös muutaman tunnin merihenkisellä torpallamme, pidimme tuvan puuliedessä kevyttä tulta. Olipa mukava istuskella auringonpaisteessa terassilla.

Varjon puolella olevaa pohjoisterassia lumilapiolla puhdistaessani näin nuorenparin tulevan rinnettä pitkin kävellen, sillä oli hankikeli. 
Sen verran juttelimme, että he olivat kotoisin Saksasta. Ehdotin heille kahvitteluhetkeä, mutta he olivat juuri hetki sitten syöneet tukevan aamupalan. Kiittivät tarjouksestani ja jatkoivat matkaa merenjäälle peiliaukkoa pitkin, näpsivät valokuvia mennessään...

Merenjäällä oli vilinää ja vilskettä. Varmaan Ps Kemin hallinnoimalla latukahvilalla munkkikahvit ja - mehut tekivät kauppansa - hyvä niin!

Eipä ilma voinut juuri parempi olla, toivottavasti tämän päivän tyyppisiä kevätpäiviä vielä muutama tälle keväälle sattuu...

Edellisen kerran tekstini innoittamana kuulin kalakaverini lähteneen vaimonsa kanssa merenjäälle. Hän sauvakävellen ja vaimo uudenkarheella, Haaparannalta ostetulla turbokelkalla = potkukelkka, jossa jalaksissa on muoviset lisäkkeet. Oli ollut mukava reissu - hyvä niin... 

Edelliseen hiukan täydennystä: Niinhän siinä kävi, että köpöttelimme taas tänään maanantaina 16.03.2015 aamulla Selkäsaareen, Saaressa oli hyvät hankikelit, käytännössä kävellä saattoi missä tahansa. 
Ilma oli mitä parhain ja väkeä, tuttujakin liikkeellä jo aamutuimaan. Takaisin tullessa väkimäärä oli selkeästi merenjäällä lisääntynyt. Kyllä näistä keväisistä hetkistä on syytä nauttia... 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti