sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Meri-Lapin jääkiekon tulevaisuus...

Alla oleva lehtiartikkeli on murheellista luettavaa, mutta onneksi tämä on vain urheilua, harrasteurheilua.

En jaksa edes laskea, kuinka monta kertaa olen kirjoittanut 1980-luvulta alkaen, että Meri-Lapin jääkiekko on pistettävä yhden ja saman edustujoukkueen alle. Olen ottanut yhteyttä taannoin myös Kemin Lämäreiden, Tornion IHC:n ja Et-Pon puheenjohtajiin, että asia etenisi. Kuulemma asiasta on keskusteltu mutta ei sen kummempaa...

Olen jututtanut useastikin kemiläis-/lämäriläislähtöistä Jukka Jusu Ahvenjäveä asiasta. Mikäli olen oikein ymmärtänyt, hänen näkemyksensä on samansuuntainen: Menestyminen vaatii yhteisen edustusjoukkueen. Niin kuin jääkiekko-orientoitunut lukija tietää, Jusu valmentaa JYP-Akatemia Mestisseuraa Jyväskylässä. 

Edellä mainitut seurat tekevät erinomaista juniorityötä, joka todennäköisesti riittäisi ruokkimaan hyvää/erinomaista pelaaja-ainesta edustusjoukkueeseen. 

Meri-Lapissa on edellytyksiä jääkiekossa nykyiselle Mestissarjatasolle.

Suora nettilainaus Pohjolan Sanomista hiukan tuunattuna:

Lämäreiden ja TIHC:n kausi päättyi, Et-Po jatkaa välieriin

Kemin Lämäreiden ja Tornion IHC:n kesäloma alkoi sunnuntain puolivälierien jälkeen. Lämärit kärsi oululaiselle Kiekko-Laserille 9-4 (1-0, 5-1, 3-3) tappion. Kun K-Laser vei ensimmäisen osaottelun Kemissä 5-4 oli homma Lämäreiden osalta selvä.
- Ensimmäisessä ja kolmannessa erässä olimme hyvin mukana. Toisessa erässä seisoimme. Vastustajan taitotaso oli parempi ja se ansaitsi voittonsa, Lämäreiden valmentaja Petri Kauppila kertoi.
TIHC:n putoaminen jo puolivälierissä oli isompi yllätys. Lauantaina 5-2 AIK:lle Oulussa hävinnyt TIHC ei saanut virettä päälle kotikentällään. TIHC:n tappioluvut kirjattiin 1-6 (1-3, 0-1, 0-2).
Ei voi kieltää etteikö tämä olisi iso pettymys, TIHC:n alakuloinen valmentaja Arto Södervall totesi taiston tauottua Torniossa.
– Mutta vastustaja oli hyvä. He olivat parempia kuin me, kaikki kunnia heille siitä, hän jatkoi.
Et-Po kukisti odotetusti RoKi Rebelsin ja jatkaa välieriin. Ylitorniolla tulos oli 5-1 (1-1, 2-0, 2-0). Lauantaina Et-Po oli 5-3 parempi. Jackson Kuhn viimeisteli kaksi ylitorniolaisten maalia.
– Pelin taso nousi avauserän jälkeen, ja kolmatta erää hallittiin jo ratkaisevasti. Alettiin pelata niin kuin oli sovittu, ja se tuotti tulosta. Kovan työn takana tämä voitto silti oli, Et-Pon valmentaja Nikolai Sikorski tuumi.
Et-Po kohtaa välierissä Uleåborg AIK:n, jonka kotihalli on Oulunsalossa. Puolivälieräottelunsa Tornion IHC:tä vastaan AIK pelasi kuitenkin Limingassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti