lauantai 7. maaliskuuta 2015

Punamultaa pukkaa mutta...

Punamultaa pukkaa mutta käydään ne eduskuntavaalit sentään ensin. Jokohan Perussuomalaisilla olisi todellista vastuunottokykyä ihan hallitustasolla...

Suora nettilainasu Pohjolan Sanomista hiukan tuunattuna:

Päivitetty 7.3.2015 10:10, julkaistu 7.3.2015 09:47

Demarit kokoomusta suositumpi hallituskumppani Lapissa

Kuva: Antti Kärkkäinen
Keskustan kenttäväen enemmistö uskoo, että toimintakykyinen ja menestyvä hallitus rakennetaan keskustan, demareiden ja perussuomalaisten varaan. Kuvassa keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä.

Keskustan kenttäväen enemmistö uskoo, että toimintakykyinen ja menestyvä hallitus rakennetaan keskustan, demareiden ja perussuomalaisten varaan.
Ylivoimaiseksi vaalivoittajaksi ennakoidun keskustan riveissä katsotaan laajasti, ettei kokoomuksella ole riittävästi annettavaa tulevassa hallituksessa.
Lännen Median puoluekyselyyn vastasi 1 171 eri puolueiden edustajaa, jotka koostuvat valtuutetuista eri puolilta Suomea.
Kyselyssä pyydettiin valitsemaan puolueet, joista tuleva hallitus pitäisi muodostaa. Kenttäväki sai myös kommentoida vapaasti valintojaan joko nimellään tai ilman.
Keskustalaisten punamultamyönteisyys näkyi osassa vastauksissa:
- Punamultayhteistyö on osoittautunut ennenkin hyväksi vaikeina aikoina. Ruotsalainen kansanpuolue tasapainottaa koalitiota, ja vasemmistoliitto ajaa myös keskustalle läheisiä asioita.
- Punamulta on yleensä toiminut parhaiten.
- Suomen tilanne on monelta kantilta erittäin kriittisessä tilassa. Suomeen tarvitaan uskottavaa ja linjakasta politiikkaa. Historian valossa myös aikaisemmin isänmaamme on ollut haastavissa tilanteissa, ja kokemusta ko. hallituspohjasta löytyy. Punamultapohjalla Suomi saadaan kuntoon.
- Sdp:n kanssa on ennenkin maan asioiden hoito onnistunut. Sdp halutessaan pystyy vastuunkantajaksi, edellyttäen tietysti, että sosiaalidemokraatit ovat vaalien jälkeen vähintään kolmanneksi suurin puolue. Hallituspohjan ei pidä olla kovin laaja. Suomi ei enää kestä nykyisenkaltaista kokoomusvetoista mitään aikaansaamatonta sirpalehallitusta.
- Kyllä hallitukseen: perussuomalaisten on aika astua vastuunkantajaksi pelkän muiden arvostelun sijaan. Demarit ja keskusta ovat perinteisesti löytäneet parhaiten maan edun, ja nyt sille yhteiselle vastuulle on kysyntää.

Keskustan kenttäväeltä herisi kritiikkiä kokoomuksen suuntaan:
- Kokoomus saa mennä oppositioon miettimään, mitä sille oikein kuuluu. Pienpuolueista voi joku tulla hallitukseenkin, kun sitä johdetaan oikein. Keskusta, sdp ja perussuomalaiset muodostavat aika kattavan kuvan suomalaisten tunnoista ja tiedostavat tilanteen, missä ollaan.
- Keskusta ja sosiaalidemokraattinen puolue ovat nostaneet Suomen aina jaloilleen. Kokoomus on onnistunut aina romuttamaan Suomen talouden.
- Kokoomus on osaamisensa näyttänyt ja tullut Suomelle kyllä kalliiksi. Nämä nuoret poliitikot ovat kaikki jättäneet virkansa ja paenneet Eurooppaan.
- On kokoomuksen vuoro hakea vauhtia oppositiosta. Nyt pitää muodostaa toimintakykyinen, konsensukseen pyrkivä hallitus ilman takiaispuolueita.

Muutama valtuutettu antoi tukensa porvarihallitukselle:
- Vaalitulos ratkaisee. Hallitusneuvottelut tärkeät. Rkp ei automaattisesti hallitukseen. Vihreät jarrumiehinä ulos myös. Perussuomalaisille vastuunkantoa. Punamulta on jo nähty. Oikeistolainen politiikka. Suomi nousuun talouden tervehdyttämisen kautta.
- Suomella ei ole varaa punamultaan, ei taloudellisesti eikä ulkopoliittisesti.
Lännen Median kysely puolueiden valtuutetuille – Katso kaikki vastaukset täältä(pdf)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti