keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Moskovan voitonpäivän juhlallisuus 09.05.2015 on syytä jättää väliin...

Tässä maailmanpoliittisessa tilanteessa on mielestäni syytä jättää Moskovan reissu tekemättä. Tuohon aikaan varmaan presidentin kesäasunnolla Naantalin Kultarannassa löytyy mielekästä viherpeukalopuuhaa - tällä kertaa poikkeuksellisen aikaisessa vaiheessa toteutettuna.

Voihan siellä Naantalin Kultarannan lähivesillä käydä myös jigejä laahaamassa tai kesäpilkillä. Kaikki edellä mainitut toimenpiteet hakkaavat mielestäni Moskovan reissun 100-0...

Pieni pätkä Wikipediatekstiä:
Kultaranta (ruots. Gullranda) on Naantalissa Luonnonmaan saaressa sijaitseva Suomen tasavallan presidentin kesäasunto. Huvilatilan pinta-ala on 54 hehtaaria, koostuen useista puistoista, rakennuksista ja kasvihuoneista. Puistot on jaettu kolmeen osaan, muoto-, metsä-, ja hyötypuutarhaan, joista matkailijat voivat kesäisin tutustua muoto- sekä hyötypuutarhaan. Huvilatilan korkeimmalla paikalla sijaitsee Kultarannan päärakennus graniittilinna Villa Kultaranta. Tasavallan presidentti saapuu kesänviettoon Kultarantaan noin 10. kesäkuuta ja lähtee elokuun puolessa välissä.
Vuosittain Kultarannassa käy noin 18 000 vierailijaa.[1] Kultaranta on yksi valtakunnallisesti merkittävistä rakennetuista kulttuuriympäristöistä Suomessa.[2]

Moskovan voitonpäiviä voinee, niin halutessaan, katsella Suomen televisiosta, varmaan niistä näytetään uutisissa pätkiä pitkin päivää - vähintäänkin iltauutisissa...


Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:

Niinistö harkitsee vielä osallistumista Moskovan voitonpäivän paraatiin

ULKOMAAT 


Presidentti Sauli Niinistö harkitsee osallistumistaan Moskovan voitonpäivän juhlallisuuksiin toukokuun 9. päivänä.
Presidentin kanslian mukaan Suomi ei ole vielä vastannut Venäjän kutsuun.
Juhlallisuudet ovat tänä vuonna tavanomaista isommat, koska natsi-Saksan kukistumisesta toisessa maailmansodassa on kulunut 70 vuotta.

"Kutsuun vastataan hyvissä ajoin, tilaisuuteen on vielä lähes kaksi kuukautta", presidentin kansliasta kerrotaan HS:lle.

Suuri osa EU-maista ei ole vielä ilmoittanut osallistumisestaan. Presidentin kanslian mukaan Suomen osallistumista koordinoidaan läheisten kumppanimaiden kanssa.
Suomen naapurimaista esimerkiksi Ruotsi ei ole kertonut osallistumisaikeista.
Saksan liittokansleri Angela Merkel ilmoitti viime viikolla, että hän ei osallistu voitonpäivän paraatiin, mutta vierailee Moskovassa seuraavana päivänä. Saksalaismedian mukaan Itä-Ukrainan tilanne sai Merkelin epäröimään osallistumistaan.
Merkelin ohjelmassa on muun muassa vierailu tuntemattoman sotilaan haudalla yhdessä presidentti Vladimir Putinin kanssa.
Yhdysvaltain presidentti Barack Obama ja Puolan presidentti Bronislaw Komorowski ovat torjuneet Venäjän kutsun voitonpäivän juhlaan. Myös Liettuan, Latvian ja Viron presidentit ovat kieltäytyneet kutsusta.
Ranskan presidentti Francois Hollande ja Britannian pääministeri David Cameron eivät ole vielä hyväksyneet kutsua eivätkä kieltäytyneet siitä.
Venäjän ulkoministeriön mukaan paraatiin ovat eurooppalaisista maista osallistumassa Tšekin ja Kyproksen presidentit, Slovakian, Kreikan pääministerit sekä Bosnian, Islannin, Norjan, Makedonian, Montenegron ja Serbian valtiojohdon edustajat.
Myös Kiinan, Intian, Etelä-Afrikan, Vietnamin ja Mongolian presidentit ovat ulkoministeri Sergei Lavrovin mukaan varmistaneet osallistumisensa. Kuuba ja Pohjois-Korea lähettävät valtionjohdon edustajan, Lavrov kertoo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti