torstai 19. maaliskuuta 2015

Lööppiotsikoista ei ole syytä provosoitua - tuttu näytelmä Moskovan Punaisella torilla...

"Ei ole syytä huoleen, kirjoittaa Maakansa ja jatkaa." ennen sanottiin. Ns. keltaisen lehdistön lööppien etuoikeudeksi katsottakoon/hyväksyttäköön mehukkaat otsikot, jotta myynti vetää... 

Tuttu totalitäärivaltion näytelmä Moskovassa Punaisella torilla.


Suora nettilainaus Ilta-Sanomista hiukan tuunattuna:

Putinille hurrattiin Moskovassa: ”Anna meille seuraavaksi Suomi!”

Julkaistu: 19.3.2015 15:15

Heti Presidentti Vladimir Putinin puheen jälkeen häntä kuunnellut, luultavimmin tarkoin valikoitu kuulijakunta hurrasi ”Venäjä! Venäjä! Putin! Putin!”, minkä jälkeen väki alkoi hoilottaa:”Ole-ole-ole! Krim on meidän! Anna nyt Puola ja Suomi!”

Punaisen torin juhla oli Kremlin järjestämä, joten sinne päässeet oli valikoitu ja tavallisesti kannattajille on kerrottu etukäteen, mitä huutaa.

Venäjällä vietetään tällä viikolla ensimmäistä vuosipäivää Krimin niemimaan liittämisestä Ukrainalta Venäjään.Punaisella torilla oli viranomaisten mukaan noin 110 000 ihmistä.

Useat ihmisistä tulivat paikalle 10–15 ihmisen ryhmissä, joilla oli yksi tai kaksi omaa ”kaitsijaa”, kertoo uutissivusto RBC.ru.

Juhlijoille puhuivat mm. Duuman edustajat sekä Krimin uuden hallinnon viranomaiset tasavallan päämiehen Sergei Aksenovin johdolla.–Krimiläiset ovat ylpeitä siitä, että he voivat elää maassa, jolla on kansallinen johtaja – urhea, oikeamielinen ja luotettava mies, joka taistelee kansallisten etujen puolesta, kiitti Aksenov Putinia.

Lopuksi puhui Putin itse, joka sai kuulijoilta raikuvat suosionosoitukset ja kannatushuudot.– Ymmärsimme, että Krimissä ei ole kyse ainoastaan strategisesti tärkeästä alueesta. Kyse on miljoonista venäläisistä ihmisistä, miljoonista kanssakansalaisistamme, jotka tarvitsevat apuamme ja tukea, julisti presidentti.
Putinin puheen jälkeen kuulijat hurrasivat ja vaativat seuraavaksi Venäjään liitettäviksi Puolaa ja Suomea.Lopuksi soitettiin Venäjän kansallislaulu, jonka jälkeen Putin kiitti paikallaolijoita tuesta ja poistui.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti