torstai 19. maaliskuuta 2015

Hmmmmm - jaaha vai niin...

En kommentoi...


Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:

Tutkija: Venäläisten iskulause Suomen palauttamisesta ei ole välttämättä syntynyt spontaanisti

ULKOMAAT 
Keskiviikkona Moskovassa järjestetyssä Krimin valtausta juhlistaneessa tilaisuudessa huudettiin venäläistoimittajan mukaan huudettu iskulausetta "olé olé olé, Krim on meidän, annapas Puola ja Suomi".
SAMI HALINEN / LEHTIKUVA
Arkady Mošes
Arkady Mošes
Ulkopoliittisen instituutin tutkija Arkady Mošes epäilee, ettei iskulause ole välttämättä syntynyt spontaanisti, vaikka täyttä varmuutta asiasta on lähes mahdotonta saada.
"Iskulause periytyy Venäjän sisällissodan ajoilta. Se ei ole siis sellainen, jota käytettäisiin arkikielessä. Sen keksinyt on todennäköisesti koulutettu ja historiaa tunteva", Mošes sanoo.
Hän kuitenkin korostaa, että nämä arviot ovat spekulaatiota.
Mošesin mielestä asiasta ei tehdä liian pitkälle meneviä poliittisia päätelmiä tai huolestua sotilaallisesti. Suomen ja Puolan asema EU-maina on täysin erilainen kuin historiallisesti.
Täysin huomiotta tällaisia tapauksia ei Mošesin mielestä pidä jättää. Hänen mukaansa Venäjällä on havaittavissa merkkejä siitä, että kuvaa Suomesta hyvänä ja luotettavana naapurina yritetään muuttaa.
"Annetaan kuva maasta, jonka suhteet Venäjään eivät ole ongelmattomat", Mošes sanoo. "Kuva Suomesta on muuttumassa Venäjällä."
Mošes mainitsee muina esimerkkeinä lapsikiistat sekä Venäjän ulkoministeriön viime vuonna julkaiseman raportin, jossa moitittiin Suomen ja muiden EU-maiden ihmisoikeustilannetta.
Mošesin mukaan suomalaisten poliitikkojen pitäisi tiedostaa tämä muutos.
"Monilla poliitikoilla on yhä kuva, että Suomi on vain Venäjän hyvä kumppani."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti