maanantai 23. maaliskuuta 2015

Kemin valtuustokokous näkyy pian Pohjolan Sanomien verkossa...

Viitaten alla olevaan artikkeliin siirryin klo 18 Pohjolan Sanomien sivuille. Tämän päivän eli maanantain 23.03.2015 valtuuskokousta ei olekaan verkossa.
Ilmeisesti raha ratkaisee. Toivottavasti tuo seuraava kokous on nähtävissä verkossa, koska siinä Kemin osalta päätetään mahdollisesta uudesta kunnasta.
Kemin osalta ei ole erityistä jännitysmomenttia, mutta Keminmaan ja Simon valtuustokokouksissa olisi mielenkiintoista olla "kärpäsenä katossa"...

Syynä valtuustokokouksen näkymättömyyteen verkossa saattaa olla myös se, että valtuutetuille on tänään jaettu uudet Tablet-laitteet. Mahdollisesti niitä hiplataan innolla ensimmäisessä "tabletvaltuustokokouksessa" eikä sitä haluta näyttää ulkopuolisille...

Tänään tiistaina 24.03.2015 valtuustokokous näyttää löytyvän Pohjolan Sanomien sivulta videona - hyvä niinkin...

Suora nettilainaus vanhasta Poholan Sanomasta:



Päivitetty 10.2.2015 11:28, julkaistu 9.2.2015 15:10

Kemin valtuustokokous näkyy pian Pohjolan Sanomien verkossa

Kuva: Pentti Vuosaari
Martti Vuolukka
Kemin kaupunginvaltuuston kokousta seuraa salin parvelta yleensä vain muutama kaupunkilainen, aina ei sitäkään. Viikon päästä maanantaina kaupunginvaltuuston kokousta voi seurata suorana lähetyksenä Pohjolan Sanomien verkossa

Ensi maanantain pilottilähetys on vastaus Sdp:n ryhmän valtuustoaloitteeseen.

Martti Vuolukka
Kemi
Kemi haluaa tuoda kunnallisen päätöksenteon lähemmäksi asukkaitaan. Kaupunginvaltuuston seuraava kokous lähetetään suorana verkkolähetyksenä Pohjolan Sanomien internetsivuilla.
Helmikuun 16. päivän valtuustokokouksen verkkolähetyksessä on kyseessä kokeilu. Jatkoa harkitaan sen mukaan, miten lähetys onnistuu.
– Ja tietysti silläkin on merkitystä, miten lähetys kiinnostaa kaupunkilaisia, Kemin kansliajohtaja Jukka Vilén sanoo.
Nyt kokeiluun edenneen lähetyksen taustalla on Sdp:n valtuustoryhmän aloite valtuustokokousten verkkolähetyksistä.
Ryhmän aloitteessa ollaan huolissaan kemiläisten alhaisesta äänestysinnosta kuntavaaleissa. Aloitteessa uskotaan, että verkkolähetysten avulla kaupunkilaiset kiinnostuvat ja seuraavat paremmin myös kotikaupungin asioita.
Jukka
 Vilén sanoo, että sinällään kemiläiset ovat kiinnostuneita kaupungin asioista. Kaupungin sivuilta seurataan hyvin esimerkiksi kulttuuriin ja tapahtumiin liittyvää tietoa.
– Haluamme saada kemiläiset kiinnostumaan ja seuraamaan myös päätöksentekoa. Valtuusto voi vaikuttaa etäiseltä, mutta juuri se päättää meidän asioistamme.
Kaupungin sivuilla kiinnostavimmat asiat keräävät noin parisataa kävijää. Jukka Vilén on tyytyväinen, jos valtuuston verkkolähetys kiinnostaisi suurin piirtein yhtä paljon.
– Se olisi jo hyvä alku ja sen perusteella voitaisiin pohtia jatkoa. Tämä on kuitenkin kokeilu, eikä uusista lähetyksistä ole sovittu mitään.
Kaupungille valtuustokokouksen nettilähetys maksaa noin 1 200 euroa.
Verkkolähetyksen
 valtuuston kokouksesta tuottaa Pohjolan Sanomat.
Sitä voi seurata millä hyvänsä päätelaitteella kuten tietokoneella, kännykällä tai vaikkapa tabletilla. Lähetyksen kuvaajana on Janne Hallikainen.
Lähetys tehdään kahdella kameralla. Toinen välittää pysyvää yleiskuvaa. Toista kameraa käytetään liikkuvaan kuvaan. Sillä voidaan poimia esimerkiksi puheenvuoroa käyttävä valtuutettu lähikuvaan.
Jukka Vilénkin odottaa reilun viikon päästä tulevaa lähetystä uteliaana.
– Meidän valtuustosali on perinteisessä kokousmielessä ihan hyvä paikka. Ahtaus luo tiiviin, mukavan tunnelman. Modernille tekniikalle sali voi olla haasteellinen. Tämä on mielenkiintoinen kokeilu.
FAKTA

Näin Kemin valtuusto kokoontuu keväällä

Maanantai 16.2.
Maanantai 23.3.
Maanantai 13.4.
Maanantai 11.5.
Maanantai 8.6

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti