torstai 16. huhtikuuta 2015

Väärään kysymykseen lähes oikea vastaus...

Jos Vladimir Putinilta kysytään: "Onko Ukrainassa venäläisiä joukkoja?" Hän vastaa alla olevan mukaisesti todennäköisesti lähes oikein...

Mutta jos häneltä edellisen asemesta kysyttäisiin: " Onko Ukrainassa venäläisiä sotilaita?" Hän joutuisi pakostakin valehtelemaan.

Ukrainassa - Krimillä ja Itä-Ukrainassa - on meneillään olevan kriisin, sotatilan aikana ollut kymmeniä, satoja, todennäköisesti tuhansia yksittäisiä venäläisiä sotilaita, jotka ovat siirtyneet separatistien "valvoman" rajan yli Venäjältä Ukrainaan. 
He ovat mitä ilmeisimmin ryhmittyneet omiksi, venäläisiksi, vapaaehtoisiksi joukko-osastoiksi ja taistelleet/taistelevat Itä-Ukrainan separatistien rinnalla. 

Mediatietojen mukaan osa näistä vapaaehtoisista sotilaista on palannut rajan yli takaisin kotimaahan haudattaviksi kotikonnuille kaikessa hiljaisuudessa.

Tämä lienee totuus. Vähintäänkin puolitotuus... 



Suora nettilainaus Helsingin Sanomista aika lailla tuunattuna:

Putin kiisti venäläisjoukkojen astuneen Ukrainaan – HS seuraa hetki hetkeltä Putinin tv-esiintymistä

ULKOMAAT  


Venäjän presidentin Vladimir Putinin mukaan Ukrainassa ei ole venäläisiä joukkoja. Putin vastasi torstaina Kuuma-linja-lähetyksessä kysymykseen asiasta: ”Ukrainassa ei ole venäläisiä joukkoja", hän sanoi.
Aiemmin presidentti kommentoi Ukrainan tilannetta sanomalla, että ”Kiovan hallinto repii Donbassin irti Ukrainasta omin käsin.”
Putin vastaa edelleen jatkuvassa lähetyksessä katsojien ja studioyleisön esittämiin kysymyksiin.
Ohjelma on perinteisesti kestänyt tunteja, parhaimmillaan pitkälti yli neljä tuntia. Tämänkin vuoden ohjelmasta on tulossa pitkä, sillä Kremlin mukaan kysymyksiä on tullut ennakolta 1,7 miljoonaa.
Tänä vuonna monet ovat liittyneet ulkopolitiikkaan, sotilasliitto Natoon ja Ukrainan sotaan.
Kysymyksen venäläisten joukkojen läsnäolosta Ukrainassa esitti studioyleisön joukossa istunut oppositiopolitiikko Irina Hakamada. Hän kysyi, liittyikö oppositiojohtaja Boris Nemtsovin helmikuinen murha hänen tutkimuksiinsa Venäjän osallistumisesta Itä-Ukrainan taisteluihin ja onko murhan tilaaja jo löydetty.
Putin tyytyi ylistämään turvallisuuspalvelu FSB:n ja sisäministeriön tehokasta työskentelyä murhan tutkimuksissa. Presidentin mukaan murhan tilaajasta ei toistaiseksi tietoja ole, jos tilaaja ylipäätään on olemassa.
”Kysymykseen, ovatko meidän joukkomme Ukrainassa vai eivät, vastaan suoraan ja yksiselitteisesti: venäläisiä joukkoja ei Ukrainassa ole”, Putin sanoi miljoonayleisölleen.
”Minun mielestäni Ukrainan nykyinen hallinto tekee useita virheitä, joiden seuraukset ovat kielteisiä, mutta se on presidentin ja hallituksen valinta”, Putin sanoi. ”Me emme näe nykyisen Kiovan hallinnon yrittävän mitään Donbassin taloudellisen tai sosiaalisen tilanteen parantamiseksi, se on totuus.”
Putin otti ohjelmassa varovaisesti kantaa myös oppositiojohtaja Boris Nemtsovin murhapaikalle jätettyjen Venäjän lippujen ja kukkapuskien puolesta.
Asiaa tiedusteli studioyleisön joukossa istunut oppositiohenkisen radiokanavan Eho Moskvyn päätoimittaja Aleksei Venediktov.

Moskovan viranomaiset ovat siivonneet viikkojen ajan kukkia ja lippuja Moskovajoen ylittävältä sillalta, jolle Nemtsov helmikuussa murhattiin. Pääsyä muistopaikalle on rajoitettu.

”En ymmärrä enkä kunnioita”, Putin sanoi pääsyn rajoittamisesta. ”Minulla ei ole mitään kukkia ja sellaista vastaan.”

Venediktov piti Moskovan viranomaisten menettelyä loukkaavana ja kysyi, kestääkö Nemtsovin nimikkokadun perustaminen yhtä kauan kuin 1981 kuolleen trubaduurin Vladimir Vysotskin kadun nimeäminen eli 35 vuotta.

”Presidentin määräykset menevät Moskovan järjestyssääntöjen edelle ja tehän olette presidentti”, Venediktov määritteli.

”Minun ei ole pakko aina käyttää kaikkea valtaa, joka minulle on annettu”, Putin vastasi.

Ohjelman alkupuolella Putin puolusti maansa aikeita myydä S-300-ohjusjärjestelmiä asekauppasaarrossa olevalle Iranille.
Venäjä poisti äskettäin viisi vuotta sitten asettamansa ohjusten vientikiellon Iraniin. Israel ilmoitti tämän jälkeen harkitsevansa vastatoimena aseiden myyntiä Ukrainalle.
”Mitä Iraniin tulee, tämä ei aiheuta minkäänlaista uhkaa Israelille, kyseessä on täysin puolustuksellinen järjestelmä”, Putin sanoi vastatessaan eliittiyliopisto Mgimon rehtorin Anatoli Torkunovin asiaa koskevaan kysymykseen.
Putin huomautti, että Yhdysvaltojen asesijoitukset Lähi-itään ovat omaa luokkaansa. ”Minkälaisia tappioita me tässä kärsimme?” presidentti kysyi retorisesti.”Ja kaiken lisäksi, kuten Jemenin kokemukset opettavat, toimivat S-300-ohjukset hillitsevänä tekijänä.”
Putin puuttui maratonlähetyksen aluksi myös Venäjää mahdollisesti uhkaaviin ulkoisiin tekijöihin.
”Mitään uhkaa ei ole, jos sisäinen vakaus ja yhtenäisyys säilyy”, Putin vakuutti miljoonayleisölle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti