lauantai 4. huhtikuuta 2015

Déjà Vu

Lyhyt tekstinpätkä Wikipediasta:

Déjà-vu ( myös déjà vuranskaasuomeksi 'jo nähty') eli entiselämys tarkoittaa hämmentävää ja vahvaa tuttuuden tunnetta jossakin tilanteessa. Henkilö tuntee varmasti kokeneensa nykyisen tilanteen jo aiemminkin, vaikka usein tietääkin sen mahdottomaksi.

Katselin eilen Suomen televisiosta alla olevan filmin. Kieltämättä mielenkiintoinen filmi, joka pakostakin pisti ajattelemaan, että kaikki ei välttämättä ole sitä. miltä se näyttää. 

Ehkä meneillään olevan ajankohdan - Pääsiäinen - merkitys/vaikutus oli taustalla osavaikuttimena.

Déjà Vu (elokuva)

Déjà Vu
Elokuvan juliste
Elokuvan juliste
OhjaajaTony Scott
KäsikirjoittajaBill Marsilii
Terry Rossio [1]
TuottajaJerry Bruckheimer
SäveltäjäHarry Gregson-Williams
KuvaajaPaul Cameron
LeikkaajaChris Lebenzon
PääosatDenzel Washington
Val Kilmer
Paula Patton
Bruce Greenwood
Adam Goldberg
Jim Caviezel
Kaylene Bryan
Valmistustiedot
ValmistusmaaYhdysvaltain lippu Yhdysvallat
TuotantoyhtiöTouchstone Pictures
Ensi-ilta22. marraskuuta 2006
Kesto126 min
AlkuperäiskieliEnglanti
Budjetti75 milj USD
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
Allmovie
Déjà Vu on vuonna 2006 ensi-iltansa saanut rikos/trillerielokuva, jossa on myös sci-fi:n elementtejä. Elokuvan ohjasi Tony Scott, tuotti Jerry Bruckheimer ja käsikirjoittivat Bill Marsilii ja Terry Rossio. Elokuvan tähtiä ovat muun muassa Denzel WashingtonJim Caviezel ja Paula Patton päähahmoina sekä Val KilmerAdam Goldberg ja Matt Craven sivuhenkilöinä. Déjà Vu -elokuvassa ATF:n agentti Douglas Carlin matkustaa ajassa taaksepäin estääkseen massiivisen terrori-iskun New Orleansissa ja pelastaakseen naisen nimeltä Claire Kuchever.
Elokuvan ensi-ilta New York Cityssä oli 20. marraskuuta 2006. Yhdysvaltain yleisölle elokuva julkaistiin kahta päivää myöhemmin ja Meksikossa sekä Kanadassa marraskuun lopussa. Maailmanlaajuisesti elokuva sai ensi-iltansa vuoden 2007 alussa. Elokuva ansaitsi 64 miljoonaa dollaria Yhdysvalloissa ja maailmanlaajuisesti yli 180 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria; Déjà Vu oli 23. menestynein elokuva vuonna 2006. Elokuva oli ehdolla yhteensä viiden eri palkinnon saajaksi ja voitti International Golden Reel -palkinnon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti