torstai 23. huhtikuuta 2015

Nyt se siis alkoi - turha syyttely...

On mukava lukea blogitekstejä, kun itsekin kirjoittelee blogitekstejä. Tosin itse luen aika vähän muiden kirjoituksia paitsi ammattitoimittajien tekstejä lehdistä ja Yle Uutiset- sivuilta...

Hiukan jo odottelin, milloin se alkaa - turha syyttely...

Ainakaan itse en ole havainnut missään mediassa alla mainittua lokakampanjaa, tosin voi olla, että pinnan alla kuohuu ja tässä Suomen poliittisessa tilanteessa on syytäkin kuohua, ainakin kuohahdella.

Asiasta toiseen:

Kirjoitin aikanaan mielestäni kohtalaisen hyvän, asiallisen tekstin otsikolla: "Esko-Juhani! Tuu pois, siellä on peli!" Kyseessä oli luonnollisesti silloinen kansanedustaja Esko-Juhani Tennilä, joka oli Lapin läänissä "tosi kova luu". Tunnustan, että itsekin olen häntä nuoruusvuosina yltiöpäisyydessäni äänestänyt. Siitä on jo kauan aikaa.
Edellä mainittu artikkelini liittyi niihin aikoihin, kun oli selkeästi nähtävissä, että Esko-Juhanilla alkaa parhain terä olla kadoksissa. Artikkeliani ei koskaan julkaistu.
Siihen maailman aikaan ilmeisesti Lapin läänissä lehtien päätoimittajilla oli kirjoittamaton sopimus, että tietyt kansanedustajat annetaan olla rauhassa...

Esko-Juhani ymmärsi itse jättäytyä sivuun ja kirjoittelee kolumneja, runoja ja nauttii eläkepäivistään aina silloin tällöin jalkapallokentänkin reunalla.  

Niin - aika aikaansa, sattuvasti sanotaan...

Kenen tahansa on hyvä havaita, että elämme dynaamisessa kvartaalimaailmassa, jossa pakostakin kaivataan nuorennusleikkauksia ja uudistumista. Vanha suomalainen sanonta: Vanha konsti on parempi kuin pussillinen uusia, ei nykymaailmassa pidä paikkansa. Maailma ympärillämme on muuttunut olennaisesti...

Uskon, että Keskustan europarlamentaarikolla, Paavo Väyrysellä on tärkeä tehtävä EU:ssa tuoda esiin mm. hänen aikanaan voimakkaasti esiin tuomaa pohjoista ulottuvuutta. Siinä on työmaata ihan nokko...

Pätkä Wikipediatekstiä: 

Pohjoinen ulottuvuus

Pohjoinen ulottuvuus (PU) on yhteistyötä neljän tasavertaisen kumppanin, Euroopan unioninVenäjänNorjan ja Islannin välillä. Maantieteellisesti pohjoisen ulottuvuuden alue kattaa Luoteis-Venäjän, Itämeren ja Euroopan arktiset alueet, mukaan lukien Barentsin alue. Pohjoisen ulottuvuuden tavoitteena on käytännön yhteistyön avulla tukea vakautta, hyvinvointia ja kestävää kehitystä alueella. Hallitustenvälisen yhteistyön lisäksi pohjoinen ulottuvuus on laajentunut myös yliopistojen ja tutkimuslaitosten sekä liike-elämän väliseksi yhteistyöksi.
Pohjoinen ulottuvuus oli ensimmäisen kerran EU-laajuisesti esillä joulukuussa 1997 Luxemburgin Eurooppa-neuvostossa, jossa Suomi teki asiaa koskevan aloitteen. Feiran Eurooppa-neuvostossa kesäkuussa 2000 hyväksyttiin pohjoisen ulottuvuuden ensimmäinen toimintasuunnitelma. Pohjoisen ulottuvuuden politiikka uudistettiin Suomen EU-puheenjohtajuuskaudella 2006. EU:n, Venäjän, Norjan ja Islannin kesken neuvotellut uudet PU-asiakirjat astuivat voimaan vuoden 2007 alussa ja toimivat nykyisen pohjoisen ulottuvuuden yhteistyön perustana.
Pohjoisen ulottuvuuden yhteistyömuotona on kumppanuusmalli. Pohjoisen ulottuvuuden kumppanuudet pohjautuvat avoimelle, tasavertaiselle ja laajapohjaiselle osallistumiselle. Kumppanuudet ovat luonteeltaan erilaisia, mutta niissä kaikissa pyritään yhdistämään poliittinen linjanveto, asiantuntijatyö ja käytännön tason hanketoiminta. Kumppanuuksia on kaikkiaan neljä:
  1. ympäristökumppanuus
  2. sosiaali- ja terveyskumppanuus
  3. liikenne- ja logistiikkakumppanuus
  4. kulttuurikumppanuus


Suora nettilainaus Pohjolan Sanomista hiukan tuunattuna:


Päivitetty 23.4.2015 10:09, julkaistu 23.4.2015 09:31

Väyrynen syyttää Nato-haukkoja lokakampanjasta

Kuva: Joel Maisalmi
STTLähetä palautetta toimittajalle
Paavo Väyrynen lähtee Brysseliin, mutta jättää paluulipun avoimeksi.
STT
Helsinki
Keskustan europarlamentaarikko Paavo Väyrynen syyttää, että häntä vastaan on ministerivalinnoissa käynnistetty lokakampanja, jonka takana ovat erityisesti "Nato-haukat". Väyrynen kirjoittaa blogissaan, että keskustan ministerivalinnat näyttävät nyt herättävän enemmän intohimoa kuin kahdeksan vuotta sitten. Tuolloin Väyrynen päätyi lopulta Matti Vanhasen (kesk.) hallitukseen ulkomaankauppaministeriksi.
Väyrynen kertoi eilen aikovansa pyytää vapautusta kansanedustajan työstä ja jatkavansa meppinä Euroopan parlamentissa. Hänen tilalleen eduskuntaan nousee Mikko Kärnä. Väyrynen aikoo selvittää, voiko hän tarkastuttaa kansanedustajan valtakirjansa ennakkoon maanantaiaamuna ennen kuin matkustaa EU-parlamentin istuntoon Strasbourgiin.
Väyrynen ei ole kuitenkaan omien sanojensa mukaan luopunut ehdokkuudesta valtioneuvoston jäseneksi. Hän toteaa, että pääsee osallistumaan hallitusratkaisuun sitä kautta, että on mukana keskustan puoluehallituksessa ja sen työvaliokunnassa keskustameppien edustajana.
- Nyt olisi syytä ottaa asiat rauhallisesti. Pian ratkeavat sekä hallituspohja että hallituksen paikkajako. Puheenjohtajamme Juha Sipilä tekee sitten ehdotuksensa ministerivalinnoiksi. Lupaan tukea sitä, Väyrynen kirjoittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti