Tämän artikelin kirjoittaminen lähti liikkeelle Helsingin Sanomissa olevasta artikkelista, josta alla pieni pätkä lainattuna:
Suomessa suunniteltu Nokia 3210 on noussut viime päivinä ja viikkoina taas puheenaiheeksi Britanniassa - tietenkin lämpimän nostalgisesti.
Verkossa kiersi viikonloppuna brittiläisen Wiredin vanha ylistyskirjoitus puhelimelle.
Lähes jokainen tekniikkaa ja digitaalista kulttuuria seuraava ihminen tunnistaa nimen Wired: vuosikymmeniä ilmestynyt lähtöjään amerikkalainen ja monesti palkittu aikakauslehti on kertonut tieteen, tekniikan ja kulttuurin edistysaskeleista jo vuosikymmenten ajan, ja ollut yleensä eturintamassa.
Vuosien varrella Wiredistä on perustettu myös kansainvälisiä versioita, joista suurin Britanniaan.
Ja Britannian Wiredin kulttuuriteko pääsi taas ansaitusti esille: se näet hehkuttaa Nokian 3210 -puhelinta kaikkien aikojen parhaana matkapuhelimena.
Vuonna 1999 markkinoille tullut Nokia 3210 oli täydellinen puhelin, vaikka ei ollutkaan älypuhelin, lehti kirjoittaa vuodelta 2013 peräisin olevassa uusinta-artikkelissaan.
Asia ok mutta...
Mielestäni vieläkin parempi = parhain vanhoista Nokia-puhelimista on Nokia 6310-malli - aikanaan Nokia-malliston ehdoton ns. lippulaiva, jonka hankkiminen/käyttäminen/omistaminen lähenteli eräänlaista hurmostilaa. Se oli aikanaan selkeä statussymboli...
Em. puhelimesta löytyi mm. alla oleva artikkeli, joka ei selittelyjä liiemmälti kaipaa.
Vuonna 1999 markkinoille tullut Nokia 3210 oli täydellinen puhelin, vaikka ei ollutkaan älypuhelin, lehti kirjoittaa vuodelta 2013 peräisin olevassa uusinta-artikkelissaan.
”Kaikki miljardöörin merkit: talo Monacossa, jahti, supermallibileet – ja Nokia 6310″
Markus Lehtiniitty | Julkaistu 5.12.2013, klo 22:00
Nokian vanhat puhelinmallit nauttivat suosiota todella varakkaiden piireissä, kertoo arvostettu talouslehti Financial Times.
”Ihmiset eivät pysty elämään lähettämättä viestiä joka parin minuutin päästä”, kommentoi Arcadia Groupia, yhtä Britannian suurimmista kauppayrityksistä johtava Philip Green. ”Saat silti hemmetin paljon tehtyä vain puhumalla ihmisille.”
”Sir Philip Greenissä on kaikki miljardöörin merkit: talo Monacossa, jahti, supermalleja täynnä olevat bileet – ja vuosikymmenen vanha Nokia 6310″, Financial Times kirjoittaa. Nokian legendaarinen 6310-malli tuli markkinoille jo vuonna 2002. Varaa Greenillä olisi uudempaankin puhelimeen – hän on yksi Ison-Britannian rikkaimmista – mutta ei tarvetta tai halua. ”Kaikki sanovat: ’Toivoisin, että minullakin voisi olla yksi tuollainen'”, hän toteaa. Nokian 6310:sta onkin tullut jo statussymboli.
FT nostaa esiin muitakin Nokia 6310:n käyttäjiä. Heihin lukeutuu Julian Dunkerton, SuperGroupin toimitusjohtaja. ”Miksi? Se toimii, ei ikinä hajoa, siinä on pitkä akunkesto”, toteaa Dunkerton kysyttäessään syitä 6310:n suosimiseensa. ”Mikä tärkeämpää, minua eivät jatkuvasti pommita sähköpostit joka minuutti, mikä antaa mahdollisuuden keskittyä tärkeämpiin asioihin.”
Nykypäivänä Nokian 6310:aa puolustaa myös sen turvallisuus vakoilu-uutisten sarjatulessa. Esimerkiksi EU-parlamentin presidentti Martin Schulz käyttää Nokia 6310:aa. Internet-vapaista puhelimista on tullut FT:n mukaan hittejä sen jälkeen, kun Saksan liittokanslerin Angela Merkelin puhelin hakkeroitiin.
Nokia 6310 oli aikanaan jatkumoa mallisarjassa, joka lähti käyntiin Nokia 6110:stä. Sitä seurasi jo muodoltaan 6310:n kaltainen Nokia 6210 ja evoluutio huipentui 6310:een. Siitä nähtiin myös vielä viritetty, muun muassa vihreän sijaan sinisävyisellä näytöllä varustettu Nokia 6310i.
Lopulta legendaarinen puhelin poistui markkinoilta vasta 2007, mutta silti ehkä liian aikaisin. ”En pystynyt ymmärtämään, mikseivät he korvanneet sitä kunnolla”, kommentoi suuren brittiketjun Carphone Warehousen perustaja ja puheenjohtaja Charles Dunstone. ”Muistan sanoneeni heille silloin: tämä on kuin Volkswagen hankkiutuisi eroon Golfista eikä korvaisi sitä.”
FT povaa Nokia 6310:sta design-klassikkoa. ”Ehkä, jos he olisivat tehneet 100 miljoonaa näitä lisää, (Nokian puhelinyksikköä) ei olisi myyty Microsoftille”, heittää Green. ”Kunhan verkkoyhteys vain toimii, minä pidän tämän puhelimen.”
—
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti