perjantai 17. huhtikuuta 2015

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori tänään aamulla Kemissä...

RIKASTA POHJOISTA 2015 Käynnissäpidon ja kaivosteollisuuden pohjoinen foorumi sai valtiovallan tervehdyksen tänään perjantaina 17.04.2015 Kemissä Lapin amk:n tiloissa elinkeinoministeri Jan Vapaavuorelta.

Varsin myönteinen esiintyminen hänen osaltaan kaiken kaikkiaan. Hän loi uskoa Pohjois-Suomen kaivosteollisuuteen. 

Hänen esiintymisessään oli aistittavissa tietty rentous, sillä olihan hän ottamassa pientä irtiottoa päivänpoliitiikasta.


Suora nettilainaus Kauppalehdestä hiukan tuunattuna:


Vapaavuori: "Paluu politiikkaan varteenotettava vaihtoehto"



KUVA: OUTI JÄRVINEN/KL
"Tietenkin olen tehnyt pitkän päivätyön politiikassa ja se on ainakin yksi luonteva vaihtoehto", elinkeinoministeri Jan Vapaavuori sanoo.
×
Mikä Suomessa olisi nyt toisin, jos Jan Vapaavuori olisi valittu viime keväänä kokoomuksen puheenjohtajaksi ja pääministeriksi?
"Varmasti moni asia, mutta ei meillä ole aikakonetta, jolla voitaisiin mennä taaksepäin ja käydä jokainen neuvottelu hallitusohjelman asettamisesta alkaen ja päätellä, mikä olisi missäkin kohdassa lähtenyt eri suuntaan. Sitä ei voi tietää, se jää ikuiseksi arvoitukseksi."
Olisiko homma pysynyt paremmin "hanskassa"?
"Olen jäävi sitä arvioimaan. Varmasti olisin toiminut eri yhteyksissä eri tavoin. Olisiko tilanne parempi vai huonompi, sitä en osaa sanoa."
Miten olisit toiminut toisella lailla?
"En nyt halua tätä sen enempää kommentoida, muuta kuin toteamalla yleisesti, että olen ymmärtänyt, että minun varsin operatiivinen ote esimerkiksi Talvivaaran ja telakoiden osalta on otettu varsin positiivisesti vastaan."
Presidentti Sauli Niinistö teki komean paluun Suomen politiikkaan toimittuaan Euroopan investointipankin (EIB) johtajana Luxemburgissa. Olet neljän vuoden EIB-uran jälkeen 54-vuotias. Lupaatko palata silloin Suomen politiikkaan?
"En lupaa mitään, mutta varmasti se on yksi varteenotettava vaihtoehto. Neljä vuotta on pitkä aika. Sinä aikana maailma muuttuu ja mieli voi muuttua. Aikanaan sitten näkee, mitä vaihtoehtoja on olemassa ja onko kysyntää ja jos, niin mihin suuntaan."
"Tietenkin olen tehnyt pitkän päivätyön politiikassa ja se on ainakin yksi luonteva vaihtoehto."
"Kun tulen sieltä, olen nuorempi kuin Sauli Niinistö oli tullessaan sieltä."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti