maanantai 27. huhtikuuta 2015

Babel Bike, Pelle Pelottoman polkupyörä...

Mielenkiintoisen näköinen menopeli, yrittänyttä ei laiteta sano...

Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:


"Maailman turvallisimmassa polkupyörässä" on turvavyöt ja hätävilkku

TIEDE 
REUTERS-HS
BABEL BIKE
Turvapyörä sai nimekseen Babel Bike.
Turvapyörä sai nimekseen Babel Bike.
Brittiläinen yrittäjä ja keksijä Crispin Sinclair väittää tehneensä maailman turvallisimman polkupyörän. Turvakehikolla varustettu polkupyörä näkyy ja kuuluu liikenteessä, eikä se jää kuorma-auton pyörien alle, Sinclair lupaa.
”Se on niin leveä, että se ei mahdu kuorma-auton eikä linja-auton alle vaan työntyy syrjään”, Sinclair sanoo uutistoimisto Reutersille. Polkupyörässä on jopa turvavyöt.
Sinclairin istuttavan polkupyörän turvakehikko matkii nykyaikaisten henkilöautojen turvakehikkoa, joka ympäröi auton matkustamoa.
Sinclairin ryhmä istutti polkupyörän prototyyppiin ihmisen kokoisen nuken ja pani pyörän törmäyskokeisiin kuorma-auton kanssa. Pyörä ei murskautunut ryhmän mukaan kertaakaana auton pyörien alle, koska polkupyörä siirtyi turvakehikon ansiosta sivuun. Se ei mahtunut pyörien alle ja se kesti törmäyksen.
Laitteen viimeisessä versiossa on taustapeilit, suuntavalot ja hätävilkku. 
Äänimerkki on äänekäs kuin auton äänitorvi, ja se hälyttää heti, jos esimerkiksi kuorma-auto tönäisee polkupyörää.
Kaupungeissa pyöräilijöiden suurin uhka ovat Sinclairin mukaan juuri kuorma-autot ja vastaavat ajoneuvot. Suuren kulmikkaan auton kuljettaja ei välttämättä aina huomaa niin sanottuun kuolleeseen kulmaan eli näkökentän ulkopuolelle jäänyttä pyöräilijää.
Pyörän turvavarusteisiin kuuluvat myös jalkasuojat ja automaattisesti toimivat ajovalot. 
Turvapyörää aiotaan valmistaa paitsi poljettavana myös sähköpyöränä, jonka moottori auttaa ajajaa polkemisessa. Ja ohjaustangossa on paikka älypuhelimelle.
Pyörän perushinnaksi kaupassa on arvioitu uutistoimisto Reutersin mukaan 2 800 euroa. Sähkömoottorilla varustetun mallin hinnaksi on arvioitu 4 200 euroa.
Kunhan ensimmäinen erä on myyty, hinnan odotetaan nousevan neljänneksellä. Sinclair etsii pyörähankkeelleen joukkorahoitusta verkossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti