sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Artikkelini tänään sunnuntaina 12.04.2015 Lounais-Lapissa...

Lounais-Lapissa oleva tekstini on alla olevasta supistettu versio. Syynä lyhentämiseen on ilmeisesti ollut puhtaasti tila- ja painotuskysymys.

Artikkeli ystävämme toivomuksesta…

Olen vaimoni kanssa käynyt silloin tällöin edesmenneen opettajakollegani aviovaimon kanssa lounaalla ja keskustelleet lähes kaikesta, mitä maa päällään kantaa. Olemme kaikki siinä iässä, että vanhat asiat tulevat herkästi mieleen usein jostakin vanhasta sanasta. Tarinat lähtevät elämään – hyvä niin…

Keskustelimme tänään nuhruisena maanantaina 30.03.2015 lounaan jälkeen em. henkilön kotona kahvittelun yhteydessä talousalueemme ajankohtaisista asioista.
Emäntämme ihmetteli kovasti, että enää kirjoituksiani ei ole näkynyt paikallisissa lehdissä. Kerroin hänelle, että en ole montakaan tekstiä lähettänyt viimeisen vuoden aikana lehtiin.
Kerroin hänelle lisäksi blogikirjoittamisestani.

Paukuttelin vähän henkseleitä toteamalla, että heinäkuun 2014 jälkeen blogisivullani on tällä hetkellä yli 800 viestiä ja että niitä on käyty katsomassa tähän mennessä yli 17.000 kertaa. Toki mainitsin, että sivujani näyttävät seuraavan mm. monet ulkomaan hakukoneet/palvelimet.

Kerroin myös, että havaintojeni mukaan en ole toistaiseksi onnistunut saamaan talousalueeltamme kovinkaan suurta – säännöllistä – lukijakuntaa. Syytä havaintooni en osannut tarkemmin analysoida.
Tosin sanoin kolme sanaa: kiire, kiire ja kiire – ihmiset menevät tukka putkella asiasta toiseen ja tiedon tulva on valtava. On osattava priorisoida. Blogisivuni ovat ilmeisesti aika lailla monien ajatuksissa takarivissä, vaikka olen julkisestikin väittänyt, että sieltä löytyy kyllä takuuvarmasti jokaiselle jotakin…
Olen tavallaan Konsta Pylkkäsen välikäsi tai tiedonantaja/-jakaja tai esilukija, aivan miten vaan.

Keskustelimme kahvittelun yhteydessä luonnollisesti kuntaliitos- ja eduskuntavaaliasioista.
Kuntaliitosasia ratkennee maanantaina 13.04.2015 Kemin, Keminmaan ja Simon valtuustokokouksissa.
Omana näkemyksenäni kerroin, että todennäköisesti Kemi ja Simo asian hyväksyvät ja Keminmaa kaataa sen, mikäli uutta järkeä ei ole hiipinyt keminmaalaisten kuntapäättäjien korvienväliin.

Olen lukenut kohtalaisen tarkkaan aineiston, johon kuntaliitosasia perustuu. Mielestäni kuntaliitosselvittäjät ovat tehneet hyvää työtä.

Kerroin emännällemme kahvittelun yhteydessä, että kemiläisenä neuvottelijana en olisi antanut niin paljon periksi keminmaalaisille ja simolaisille. Toki heillä on lypsytaidot paremmassa muistissa/hallinnassa kuin meillä niin sanotuilla kaupunkilaisilla. No kaikesta huolimatta toivon, että olemme pikapuolin yhden ja saman kaupungin asukkaita.

Kerroin lisäksi, että ennen päätöksentekoa olisi mukava tietää mm. talousalueemme ykköspoliitikon – Meidän Paavon – näkemys kuntaliitosasiasta.

Lähestyvistä eduskuntavaaleista emme intoutuneet erityisemmin irrottelemaan. Totesimme ainoastaan, että tiukkaa kisaa käydään vaalikentillä. Raaka vaalimatematiikka huolehtii pienpuolueiden mahdottoman tehtävän. Seitsemän paikkaa on jaossa Lapin vaalipiirissä.

Kansanedustajia seuraavalla vaalikaudelle saanee Keskusta, Vasemmistoliitto, Perussuomalaiset, SDP ja Kokoomus. Mikäli Keskustan menestysliito kestää vaalipäiviin saakka, alkaa SDP:llä ja Kokoomuksella olla hätää myydä asti.
Lupasin tänään lähtiessämme, että kirjoitan lyhyen artikkelin keskusteluistamme ja toimitan sen paikallislehtiin ensi tilassa. Tässä se sitten on…
Kukaties se julkaistaakin.

Aki Pyykkö
Opetusalan eläkeläinen Kemistä
  






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti