perjantai 10. huhtikuuta 2015

Öljyvaroja ei ainoastaan aavikoilta ja merien uumenista...

Alla olevassa artikkelissa todetaan:
Lontoon toiseksi käytetyimmän lentoaseman Gatwickin ympärillä oleva alue on tiiviisti asuttu ja massiivista öljynporausprojektia voi olla mahdoton toteuttaa. Osa epäilee, että öljyä joudutaan poraamaan hydraulisen murtamisen keinoin, mikä saa etenkin luonnonsuojelijat takajaloilleen. Yhtiön puheenjohtaja David Lenigas sanoo kuitenkin CNN:llä, että öljy on niin sanotussa perinteisessä muodossa, joten perinteiset öljynporausmenetelmät riittävät.
Artikkelissa lähinnä kaksi asiaa "sai minut tarttumaan kynään" eli tietokoneen näppäimistöön. Itse öljylöytö ja nimenomaan tuo Gatwickin lentoasema...
Hiukan menneiden muistelua:
Kävimme ensimmäistä kertaa Englannissa, Lontoossa 1980-luvun loppupuolella. Mukana olivat minä, vaimoni, poikamme sekä kaksi poikiemme kaveria. Ihan mukava muutaman päivän pistäytyminen.
Liikennöinti tapahtui Gatwickin lentoaseman kautta. En tarkalleen muista, mikä maailmanrähinä silloin oli päällä, todennäköisesti jokin Lähi-Idän selkkaus silloinkin, mutta turvatoimet olivat lentokentällä tosi tiukat. Konepistoolein varustettuja turvamiehiä, ilmeisesti sotilaita, oli pilvin pimein.
Aika vakavaksi veti ilmeet meilläkin, sillä olimme Helsinki-Vantaa ja Kemi-Tornio lenttokenttien jälkeen saapuneet aivan toisenlaiseen globaalimaailmaan.
Lontoo oli ikimuistettava kokemus. Olen vaimoni kanssa käynyt siellä myöhemminkin, useita kertoja ja toivottavasti pääsemme käväisemään vieläkin...

Suora nettilainaus Kauppalehdestä hiukan tuunattuna:


Britanniassa jättimäinen öljylöytö

to 9.4.2015 17:59 | Päivitetty tänään 10:03
Jättimäset öljyvarannot ovat löytyneet Lontoon toiseksi vilkkaimman Gatwickin lentokentän läheisyydestä. KUVA: GETTY IMAGES
Öljyä on enemmän kuin Britannia on porannut Pohjanmerellä 40 viime vuoden aikana.

Öljynetsintäyhtiö U.K. Oil & Gas Investments (UKOG) kertoi torstaina, että se on löytänyt massiivisen öljylähteen Isosta-Britanniasta lontoolaisen Gatwick-lentoaseman läheisyydestä, kirjoittaa CNN.
Yhtiö kertoi, että öljykentässä voi olla jopa 100 miljardin tynnyrin edestä öljyä. Se on tuplasti enemmän kuin Britannia on pumpannut Pohjanmerellä sijaitsevista öljykentistään 40 viime vuoden aikana.
UKOG:n toimitusjohtaja Stephen Sanderson kuvaili löytöä ”lähteeksi, jolla on potentiaalia maailmanluokkaan”.
Löytö ei silti ole niin merkittävä kuin aluksi näyttää. Yhtiö kertoo, että verrattuna kokemuksiin samanlaisista lähteistä Yhdysvalloissa ja Siperiassa, öljyä voidaan pumpata Englannissa ainoastaan 3–15 prosenttia varannosta.
Tosin kyse olisi silti merkittävästä määrästä öljyä näin pienelle öljy-yhtiölle.
Lontoon toiseksi käytetyimmän lentoaseman Gatwickin ympärillä oleva alue on tiiviisti asuttu ja massiivista öljynporausprojektia voi olla mahdoton toteuttaa. Osa epäilee, että öljyä joudutaan poraamaan hydraulisen murtamisen keinoin, mikä saa etenkin luonnonsuojelijat takajaloilleen.
Yhtiön puheenjohtaja David Lenigas sanoo kuitenkin CNN:llä, että öljy on niin sanotussa perinteisessä muodossa, joten perinteiset öljynporausmenetelmät riittävät.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti