lauantai 18. huhtikuuta 2015

"Kulmahousut" sano...

Vai että olet pannut oikein kulmahousut jalkaan!” sanoi ystäväni tavatessamme erään päivätapahtuman väliajalla.
Kulmahousut? Mitkä ihmeen kulmahousut!” kysyin hämmästyneenä. Samanaikaisesti minulla välähti, no tietysti prässätyt puvunhousut…

On mukava kuulla itselle uusia sanoja, niitä kyllä suomenkielessä riittää loputtomiin. Tuskin kukaan voi kehua retostella tietävänsä kaikki suomenkielen sanat, varsinkin, kun koko ajan keksitään uusia sanoja. Uudet sanat aikanaan hyväksytään yleiseen käyttöön.

Tuo edellä mainittu kulmahousut-sanakaan ei varmaan ole kovin uusi, en vaan ole sattunut sitä aikaisemmin kuulemaan. Mahdollisesti joskus kuullutkin mutta en ole kiinnittänyt siihen enemmälti huomiota.

Ystäväni maininta kulmahousuista johtui ilmeisesti siitä, että päiväsaikaan hän ei ole minua nähnyt monestikaan ”pyhäasussa” eli oikein puku päällä ja solmio kaulassa.


Tavallisesti liikun ”putkihousut” eli suorat retkityyppiset housut jalassa ja housuihin soveltuva ulkoilutakki päällä mutta…  

Kyllä huomenna sunnuntaina 19.04.2015 on sonnustauduttava pyhäasuun, ainakin arkipukuun, sillä menen heti "jälkeen sian pieremän" Takajärven koululle vaalivirkailijaksi VII TAKAJÄRVI-SIIKAKANKAAN ÄÄNESTYSALUEELLE. 

Tavoitteena on olla paikalla klo 07.30. Äänestys alkaa klo 9.00 ja se jatkuu iltaan klo 20.00 saakka. Kova päivä edessä...

Pitkä äänestyspäivä meni kaiken kaikkiaan hyvin, tosin omalla "ruokatunnilla" oli pakko pistää villahousut, "pässinpökkimät" kotona jalkaan ja paksu villatakki päälle, sillä äänestyspaikalla oli viileää, syy ilmastointi jauhoi tehokkaasti.

Kyseinen äänestyspaikka on tämän jälkeen historiaa. Mikäli olen oikein ymmärtänyt, koko rakennus puretaan.




1 kommentti:

  1. Kulmahousuilla tarkoitetaan oikeasti ns. pussilahjehousuja, joita käyttivät 1950-luvulla ajomiehet ja romanit. Kyseisten housujen reisiosa on väljä ja pussimainen.

    VastaaPoista