torstai 2. huhtikuuta 2015

Kenraalit eivät tunnetusti ole humoristeja...



Suora nettilainaus Yle Uutiset-sivuilta hiukan tuunattuna:
Ulkomaat 

The Times: Venäjä uhkasi vastata ydinasein jos Krimiä yritetään palauttaa

Venäläiskenraalit esittivät uhkauksen tapaamisessa Yhdysvaltain kenraalien kanssa, kertoo brittilehti The Times. Venäjä varoitti myös tuomasta lisää Nato-joukkoja Baltiaan.



Venäjä on uhannut puolustaa Krimiä tarvittaessa ydinasein jos niemimaata yritetään liittää takaisin Ukrainaan. Asiasta keskusteltiin Venäjän ja Yhdysvaltain kenraalien tapaamisessa Saksassa viime kuussa. Tapaamisen tarkoitus oli liennyttää Ukrainan kriisin jännitteitä.

Uhkauksesta kertoo sanomalehti The Times, joka on nähnyt tapaamisesta tehdyt muistiinpanot. Timesin mukaan venäläiskenraalit varoittivat samassa kokouksessa Natoa tuomasta lisää joukkoja Liettuaan, Latviaan tai Viroon.
Muistiinpanojen mukaan Venäjä uhkasi Natoa "laajalla skaalalla vastatoimia, ydinaseista ei-sotilaallisiin". Läntiset turvallisuuspalvelut varautuvat Venäjän toimiin, joiden tarkoitus on horjuttaa yhteiskuntarauhaa Virossa, Latviassa ja Liettuassa, The Times kirjoittaa.

Lehden mukaan keinovalikoimassa ovat paikalliset levottomuudet joissa olisi mukana alueen venäläisväestöä, tai tietoverkkohyökkäys jota ei voitaisi varmuudella yhdistää Venäjään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti