lauantai 18. huhtikuuta 2015

EU herää: Venäjän trollit kuriin...

EU herää vähitellen - hyvä niin. Syntyy vähitellen trollien taistelu "sanan säilällä".

Suora nettilainaus Iltalehdestä hiukan tuunattuna:

Vastaus Putinin trolliarmeijalle:

EU palkkaa myytinmurtajia

Lauantai 18.4.2015 klo 06.30

Euroopan unioni värvää asiantuntijoita auttamaan Venäjän levittämän länsivastaisen propagandan torjumisessa.
Venäjän presidentti Vladimir Putin piti torstaina pitkän kysymys-vastaus-keskustelutilaisuuden suorassa lähetyksessä.
Venäjän presidentti Vladimir Putin piti torstaina pitkän kysymys-vastaus-keskustelutilaisuuden suorassa lähetyksessä. (EPA / AOP)
EU linjasi maaliskuussa, että sen ulkomaan osaston tulee "haastaa Venäjällä käynnissä oleva väärän tiedon kampanja". Nyt ensimmäiset konkreettiset askeleet on otettu.
EU-maiden Brysselissä sijaitseviin suurlähetystöihin on lähetetty työpaikkailmoitus. Haettavien työntekijöiden tehtäviä kuvaillaan "väärän tiedon ja myyttien korjaamiseksi ja faktojen tarkistamiseksi". Työ sisältää myös "EU-keskustelun kehittämistä ja jatkuvaa päivittämistä avaintietojen avulla artikkeleissa, toimittajien näkökulmissa, faktakuvioissa ja infografiikoissa, painopisteenä itäisen kumppanuuden hyötyjen korostaminen".
Itäinen kumppanuus viittaa EU:n linjaukseen taloudellisten ja poliittisten yhteyksien parantamisesta kuuden entisen neuvostomaan kanssa.
Tarkoitus on rekrytoida kahdesta viiteen ihmistä. Uusien työntekijöiden tulee osata venäjää, sillä he tulevat tekemään analyysejä ja monitorointeja EU-politiikan raportoinnista venäläismediassa. He tulevat myös valmistelemaan lehdistötiedotteita venäjäksi. Rekrytoitavien ihmisten toivotaan olevan entisiä toimittajia tai tiedottajia.

Suomessa on viime aikoina puhuttu julkisuudessa Putinin trolliarmeijasta, kun on viitattu venäläisiin verkkokeskustelijoihin, jotka kehuvat maan hallintoa verkossa työkseen.
Iltalehti kertoi huhtikuun alussa eräästä tällaista työtä tehneestä henkilöstä. Aluksi nämä "myytinmurtajat" tullaan palkkaamaan vuoden määräajaksi vähintään 4 350 euron kuukausipalkalla. 
Palkan maksaa heidän kotimaansa, sillä EU ei ole budjetoinut projektia varten mitään. Työntekijät tulevat toimimaan yhteistyössä EU:n ulkomailla sijaitsevien lähetystöjen ja EU-komission oleellisimpien yksiköiden kanssa.
Lähde: EU Observer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti