tiistai 17. helmikuuta 2015

Kemin kaupunginvaltuuston kokous ensimmäistä kertaa netissä...

Lehtitietojen mukaan eilen Kemin kaupunginvaltuuston kokousta seurasi noin 300 ihmistä netin välityksellä. Kyseessä oli Pohjolan Sanomien kautta koelähetys tavoitteena kemiläisten kiinnostuksen lisääminen päätöksentekoon.
Luonnollisesti myös avoimmuuden lisääminen on yksi tärkeä tavoite ja etätavoitteena jopa äänestysprosentin lisääminen aikanaan kuntavaaleissa. Ns. Nukkuvat-puolue on edelleen suurin puolue lähes kaikissa vaaleissa...

Katselin itsekin em. kokousta tietokoneen ääressä. Ensimmäiseksi lähetykseksi ihan hyvä kokonaisuus.
Mikäli kokeilu saa jatkoa, toteuttajien kannattanee kiinnittää huomiota mm. äänentoistoon ja valtuutettujen tasapuoliseen näkymiseen ruudussa.

Toisaalta valtuutettujen on syytä kiinnittää huomiota kokouskäyttäytymiseen: Turhat porinat ja kännyköiden/tablettin/kannettavien "hiplaamiset" kannattaa jättää pois, koska ne näkyvät jatkossa livenä ja nauhoituksessa armottoman selvästi.  

2 kommenttia:

  1. Valtuutettujen ilmeisesti täytyy hakea lisätietoa netistä. Ilmaiset koneet ovat valitettavasti vai kaupunginhallituksen jäsenillä, missä tasa arvo valtuutettujen kesken ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rapiat vuosi sitten tilanne oli edellä mainittu, mutta tällä hetkellä tilanne on toinen. Kaikilla valtuutetuilla ja suurimmalla osalla lautakuntienkin jäsenistä ovat tabletit käytössä - hyvä niin...

      Poista