tiistai 24. helmikuuta 2015

A eta pravda - a vot...

Tätä on turha enemmälti kommentoida. Mitä muuta meneilllään olevasta, Ukrainanan ja sitä kautta koko läntisen maailman kannalta murheellisesta sotilaallisesta valloitusprosessista vielä paljastuu...



Suora nettilainaus Heslsingin Sanomista hiukan tuunattuna:

Syynä energian kuljetusreittien turvaaminen

Novaja Gazeta: Salainen asiakirja todistaa, että Ukrainan pilkkomista valmisteltiin Venäjällä

ULKOMAAT  
ALEXANDER NEMENOV / AFP
Venäjän presidentti Valdimir Putin ja Ukrainan entinen presidentti Vik­tor Ja­nu­ko­vytš Moskovassa joulukuun 17. 2013.
Venäjän presidentti Valdimir Putin ja Ukrainan entinen presidentti Vik­tor Ja­nu­ko­vytš Moskovassa joulukuun 17. 2013.
PIETARI. Sanomalehti Novaja Gazetan tiistaina internetsivuillaan julkaisemat asiakirjat kertovat, että Ukrainan hajottamista suunniteltiin Venäjällä jo ennen vallanvaihtoa Ukrainassa.
Lehden mukaan paperit vietiin presidentti Vladimir Putinin hallinnolle 4.12. helmikuuta 2014. Niiden mukaan Venäjän tulee puuttua peliin Itä-Ukrainassa, sillä Ukrainan presidentti Viktor Janukovytš voi joutua lähtemään paikaltaan milloin hyvänsä.
Perusteeksi mainitaan energian kuljetusreittien turvaaminen. Paperien mukaan Venäjä voisi menettää "välillisenkin" kontrolliin Ukrainan halki Keski- ja Etelä-Eurooppaan johtavista kaasuputkista, mikä merkitsisi valtavia tappioita Venäjän taloudelle. Lisäksi Venäjä menettäisi Ukrainan energian kuluttajamarkkinana.
Asiakirjassa ehdotetaan, että Venäjän tulee pelata Ukrainan eri alueiden pyrkimyksillä irrottautua keskusvallasta ja "tavalla tai toisella tehdä aloite maan itäosien liittämisestä Venäjään".
Janukovytš pakeni Kiovasta yöllä 21. helmikuuta, joten asiakirjan teon aikaan hänen syrjäyttämisestään ei ollut mitään varmaa tietoa, Novaja Gazetan päätoimittaja Dmitri Muratov sanoi radiokanava Eho Moskvylle.
Muratovin mukaan suunnitelman takana on suurliikemies Konstantin Malofejev. Hän on investointipankkiiri, jonka omistuksiin kuuluu muun muassa osuus teleyhtiö Rostelekomista. Hänet tunnetaan avokätisenä ortodoksikirkon rahoittajana ja arvoiltaan konservatiivisena ja kansallismielisenä.
Novaja Gazetan mukaan Malofejev kiistää olevansa kytköksissä asiakirjoihin ja on uhannut haastaa lehden oikeuteen.
Konstantin Malofejev on ollut EU:n pakotelistalla viime heinäkuusta alkaen läheisten kapinallisyhteyksiensä takia. Hänen väitetään tukeneen kapinallisia taloudellisesti, Ukraina on käynnistänyt asiasta rikostutkinnan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti