tiistai 10. helmikuuta 2015

Angry Birds-ilmiö kotipihallamme hetki sitten - talitintin toimesta...

Olen aikaisemminkin kirjoittanut, että tontillamme Kemin Haukkarissa on hyvä, monipuolinen puusto, jota on tarpeen mukaan harvennettu. Viimeksi viime vuoden loppukesästä neljä suurta, yli viisikymmentä vuotta vanhaa mäntyä tehtiin takkapuiksi.

Olemme keväällä/alkukesästä päättäneet kaataa ainakin yhden koivun ja vanhan sembramännyn, jotka roskittavat ja varjostavat sisäpihaa.

Ajattelin tänään joutessani tehdä alustavia töitä lapioimalla reitin em. puiden läheisyyteen. Molemmissa puissa on ollut vuosikausia linnunpönttö ja niissä on ollut kesällä asukkaat: talitintit ja kirjosiepot... 

Hain sahan varastorakennuksen autotalista ja sahailin sembramännyn kuivia alaoksia jo valmiiksi pois, etteivät ole edessä aikanaan varsinaisessa kaatohommassa.

Siirryin koivun läheisyyteen, jolloin talitintti ilmestyi puun alaoksille, "kotipöntön" viereen ja päällekin ja oli tosi tiukan näköinen olemukseltaan. Toinen talitintti oli sembramännyn alaoksilla.

Koivussa olevan talitintin melkein kuulin sanovan: "Tämän koivun jätät ukko kyllä kaatamatta!" 

No kaatoaikeissa en vielä ollutkaan, mutta täytynee kaadettavassa koivussa oleva linnunpönttö irrottaa, puhdistaa ja kiinnittää se viereiseen pihlajaan. Eiköhän talitinttiperhe se siitä ota taas omakseen...
_______________________

Edelliseen hiukan jatkoa: Kaadoin kyseisen koivun muutaman päivän päästä. Ottaessani siinä olleen linnunpöntön tarkempaan tarkasteluun huomasin sen olevan aika heikossa kunnossa. Heitin sen roskiin ja kiinnitin uuden, käyttökelpoisen linnunpöntön viereiseen pihlajaan toivoen pihalintujemme sen siitä bongaavan.

Jotakuinkin välittömästi todennäköisesti sama, minua julmistelleen talitintin näin linnunpönttöä tutkiskelevan. Ilmeisesti kaikki hyvin.. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti