keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Ajankohtaista ajantasaa Lounais-Lappi-lehdestä - olkaa hyvä...

Päivitetty 18.2.2015 12:40, julkaistu 18.2.2015 12:39

Bloggailu ei katso ikää

Kuva: Toni Länkinen
Toni LänkinenLähetä palautetta toimittajalle
Kemiläinen Aki Pyykkö kirjoittaa blogiinsa aktiivisesti niin paikallisista kuin valtakunnallisistakin asioista.
Nettiblogien pitäminen mielletään lähinnä nuorten harrastukseksi, mutta kirjoittaminen ei katso ikää. Sitä mieltä on kemiläinen eläkeläinen, 70-vuotias Aki Pyykkö.
Mies kirjoittaa omaan blogiinsa päivittäin - joinakin päivinä useitakin kirjoituksia.
Pyykkö aloitti blogin pitämisen viime heinäkuussa. Puolessa vuodessa merkintöjä blogiin on tullut reilut 530.
Hän kirjoittaa sinne omia mielipiteitään ja linkittää välillä myös mielenkiintoisia uutisia.
Pyykkö on eläkkeellä oleva ammatillisten aineiden opettaja. Hän on aina seurannut aikaansa ja eri tiedotusvälineitä varsin aktiivisesti.
Aki Pyykön nimi on tuttu myös Lounais-Lapin mielipidepalstalta, missä hän on tuonut esiin näkemyksiään paikallisista ja valtakunnallisistakin asioista.
- Ensimmäinen mielipidekirjoitukseni julkaistiin vuonna 1964. En ole tosin kirjoittanut aina tällä aktiivisuudella kuin nyt, Pyykkö sanoo.
Blogin pitäminen tuli ajankohtaiseksi viime kesänä, kun kaikki mielipidekirjoitukset eivät päätyneet lehteen asti.
- Kirjoitan paljon, enkä laita kaikkea blogiinikaan. Tykkään blogin pitämisessä siitä, että kun painan Jaa-nappia, teksti on kenen tahansa luettavissa – missä päin maailmaa tahansa, Pyykkö toteaa.
Pyykkö on lähtöisin Kemistä. Hän opiskeli keskikoulun jälkeen pari vuotta Kemin teknillisessä koulussa. Sieltä nuori mies ei kuitenkaan koskaan valmistunut, vaan pyrki ja pääsi teknilliseen opistoon.
Eteen tuli muutto etelään ja nelivuotinen opiskelu Tampereen teknillisessä oppilaitoksessa. Tampereelta käteen jäi insinöörin todistus.
Myöhemmin hän suoritti myös pedagogiset opinnot Ammattikoulujen Hämeenlinnan Opettajaopistossa. Valmistumisen jälkeen työelämä vei Pyykköä ja hänen perhettään eri puolille Suomea.
Hän kävi 70-luvun alussa vuoden opettamassa Kemissä Kemin teknillisessä koulussa, mutta pysyvästi Pyykön perhe asettui kotikaupunkiin vuonna 1981. Mies tuli valituksi ammattiaineiden opettajan vakituiseen virkaan silloiseen Kemin ammattikouluun.
Nyt Pyykkö on nauttinut yli kuuden vuoden ajan eläkepäivistään.
- Aika kuluu niin nopeasti, eikä se tule pitkäksi. Nyt kun tarkemmin ajattelee, elämäni on aika yksinkertaista ja tavallista. Mutta se sopii minulle, mies hymyilee.
Pyykkö asuu tällä hetkellä vaimonsa kanssa kahdestaan. Kaksi aikuista poikaa on muuttanut maailmalle.
Molempien poikien lasten myötä hän on isoisä.
Pyykön päivä käynnistyy aamutoimien jälkeen sillä, että mies lukee uutiset eri medioiden nettisivuilta. Aina kun hän on kotona, on tietokone auki.
Mutta ei miehen elämä pyöri pelkästään tietokoneen ja kirjoittamisen ympärillä. Hän ehtii harrastamaan myös muun muassa kalastusta ja viime vuosina myös mökkeilyä Selkäsaaren pohjoispäädyssä.
- Vaimo arvostaa blogiani ja jopa kannustaa kirjoittamaan. Hän on ollut takavuosina kirjoituksieni kriittinen lukija, Pyykkö mainitsee ja jatkaa.
- Meillä on pöytäkone, tai oikeastaan se on niin sanottu höyrykone. Se on kuitenkin päivitetty nykyaikaan. Sillä pystyy esimerkiksi katselemaan Youtubesta biisejä. Suunnitelmissa on kuitenkin hankkia joku mobiililaite tai kannettava tietokone.
Jos ei blogin kirjoittaminen katso ikää, ei myöskään tietokoneen käyttö ylipäätään. Monikaan Pyykön ikätoveri ei omista tietokonetta, koska sen pelätään olevan liian vaikeakäyttöinen.
- Olen sanonut monelle, että hanki tietokone. Sillä pääsee mihin tahansa. Omalta osaltani voin sanoa, että sähköposti on minun työkaluni. Se on siunaus, vaikka jotkut sanovat, että se on kirous, Pyykkö naurahtaa.
Koska Pyykkö seuraa aktiivisesti kotikaupunkinsa asioita, ja kirjoittaa niistä myös mielipiteitä, on mieheltä pakko kysyä kantaa kovasti keskustelua herättävään kuntaliitosasiaan.
- Ilman muuta toivon, että edes tämä ehdotettu malli toteutuisi. Miksi siitä ei voisi järjestää vaikka kansanäänestyksen, vuodesta 2000 asti kuntapolitiikassakin mukana ollut Pyykkö heittää kysymyksen ilmoille.

3 kommenttia:

  1. Näin ilmaisjakelulehdessä tämän jutun. Itse olen 66 vuotias, Asun Torniossa ja olen blogannut vuosia. Mukava lukea toisistakin senioribloggaajista ja vielä täällä Pohjan perillä.

    VastaaPoista