sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Aukeaako Meri-Lapin kuntaliitossolmu?

Keskustelin erään ystäväni kanssa tänään sunnuntaina 01.02.2015 Meri-Lapin kuntaliitosasioita - mahdollisesta kuntaliitoksesta Kemin, Keminmaan ja Simon kesken.

Esiin tuli kuntien kiinnostuksen lisäksi aikataulukysymykset. Niin kuin tiedetään ensimmäinen yhteisneuvottelu valittujen kuntapäättäjien kesken selvitysmiesten ehdotuksesta on käyty.

Ainakaan siinä kokouksessa ei Meri-Lapin kuntaliitossolmu auennut. Saattaa olla, että entisestään solmu kiristyi. sillä Keminmaan uho lehtitietojen mukaan kuntaliitosasiasta jatkui...

Seuraava neuvottelu lienee maalikuussa ja valtuustojen pitäisi ottaa lopullisesti kantaa huhtikuussa.

Huhtikuussa pidetään myös eduskuntavaalit. Heitetäänkö kuntaliitospäätökset suosiolla loppujen lopuksi vaalien jälkeiseen elämään - se jäänee nähtäväksi...

Keminmaalaiset käyttäytyvät edelleen kuin Euroopan omistajat, johon heillä ilmeisesti on oikeutuksensa, sillä jokivarressa touhuaa meppi, europarlamantaarikko Paavo Väyrynen.

Väitetään, että em. henkilö ei puhu eikä pukahda mahdollisesta kuntaliitosasiasta yhtään mitään ettei äänestäjät "saa vääriä signaaleja" ja ettei äänimäärä ainakaan mahdollisen myönteisen kannan vuoksi vähene Meri-Lapin alueella.

Paavo Väyrynen on pistänyt pehtoorinsa asialle. Hän onkin esiintynyt Keminmaan äänitorvena ärsyttävän ansiokkaasti.

Pehmeneekö = järkeistyykö Keminmaan kunnan näkemys uuden valtuustopuheenjohtajan myötä? Se jää nähtäväksi...









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti