lauantai 7. helmikuuta 2015

Arvasin, oikeastaan tiesin oikein...

Osallistuin taannoin Meri-Lapin kehittämiskeskuksen järjestämään Suomen lentoliikennettä käsittelevään seminaariin Kemin kulttuurikeskuksessa.


Kyseisessä tilaisuudessa Finavian edustajan esitelmässä tuli selkeästi esiin, että Suomessa on vain yksi lentokenttä, joka tuottaa voittoa.

Se on Helsinki-Vantaa, jolle lehtitietojen mukaan ollaan kaavailemassa, ehdottamassa uutta nimeä - taisipa nimi Jean Sibelius olla alustavasti esillä...

Oli niin tai näin Kemi-Tornion lentokenttä meille meri-lappilaisille on tärkeä. Toivottavasti pysyy kartalla tulevaisuudessakin.

Pysyy, jos mm. lentoliikennettä tällä hetkellä hoitava FlyBe kykenee järkevällä hintapolitiikalla täyttämään pienkoneet täyteen lentomatkustajia.


Suora nettilainaus Taloussanomat-lehdestä hiukan tuunattuna:


Finavialla 24 lentokenttää – arvaa moniko 


tuottaa voittoa?


Roni Rekomaa
Finavialla 24 lentokenttää – arvaa moniko tuottaa voittoa?

6.2.2015 13:05
Taloussanomat

Uusi lentoliikennestrategia mahdollistaa Finavialle lentokentistä luopumisen.
Suomen valtion kokonaan omistama Finavia pyörittää 24 lentokenttää. Niistä ainoastaan Helsinki-Vantaa tuottaa voittoa.
Liikenne- ja viestintäministeriön uudessa lentoliikennestrategiassa Finavialle aukeaa mahdollisuus luopua lentokentistä. Näin voidaan tehdä, jos markkinaehtoiset reittilennot kentältä lakkaavat. Kenttä voidaan myös myydä, jos joku alueellinen toimija sen haluaa ostaa.
Helsinki-Vantaan lentokenttää kehitetään voimakkaasti, jotta sen tuotot riittäisivät kattamaan tappiollisten kenttien pyörittämisen.

Helsinki-Vantaa pystyy nykyisin hoitamaan noin 16 miljoonaa matkustajaa vuodessa. Määrä on tarkoitus nostaa 23 miljoonaan vuoteen 2030 mennessä.

Suomessa on useampi lentoasema, joilla kiitotiet on mitoitettu suurille lentokoneille.
Raportti huomauttaa, että Maailman talousfoorumi on viime vuonna listannut Suomen lentoasemaverkoston maailman viidenneksi laadukkaimmaksi. Silti kaikilla Suomen edellä olevilla mailla on vain yksi tai kaksi kansainvälisen liikenteen lentoasemaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti