sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Maailman rikkaimman katumusaihe...

Bill Gatesilla on mennyt tähän saakka aika rahkasan kasvattamiseen, tosin hän on viime vuosina ansiokkaasti kunnostautunut myös hyväntekeväisyyssektorilla. Onneksi on nykyään yhä kehittyneempiä puheentunnistusohjelmia, joten em. henkilökin tulee varmasti ymmärretyksi ja onhan hänellä iso joukko kääntäjiä, tulkkeja käytettävissä tarvittaessa.

Toisaalta hän on nuori mies ja varmaan ehtii oppia kielen tai kaksikin, mikäli asiaan tosissaan paneutuu...


Suora nettilainaus Kauppalehden sivuilta hiukan tuunattuna:

Maailman rikkain katuu elämässään eniten tätä

Bill Gates haluaisi opiskella arabiaa, kiinaa tai ranskaa. KUVA: EPA
Maailman rikkaimman miehen Bill Gatesin suurin katumuksen aihe ei koske millään muotoa hänen bisneksiään Microsoftissa. Eikä se liity edes rahaan.
×

Suositun Reddit-internetpalvelun AMA-sessiossa (Ask Me Anything) Gates paljasti, että hänen suurin katumuksen aiheensa liittyy ennemminkin henkiseen pääomaan, kirjoittaa Business Insider.
Gates ei nimittäin osaa puhua mitään vierasta kieltä. Tämä on yllättävää siihen nähden, miten paljon hän liikkuu ympäri maailmaa.
”Tunnen itseni typeräksi, koska en osaa mitään vierasta kieltä”, Gates sanoi.
”Otin lukiossa latinan ja kreikan ja sain arvosanoiksi A:ta. Luulen, että se auttaa hiukan sanastossa, mutta toivon, että osaisin ranskaa, arabiaa tai kiinaa. Toivon edelleen, että löytäisin aikaa jonkin näistä kielistä oppimiseen - todennäköisen ranskan, koska se on helpointa”, Gates vastasi, kun joku kysyi mitä hän eniten elämässään katuu.
Gates kertoi käyttäneensä jonkin aikaa Duolingo-sovellusta, joka auttaa kielten opiskelussa, mutta lopettaneensa sen.
Muiden teknologiajättien johtajat ovat opiskelleet vieraita kieliä. Facebookin toimitusjohtaja Mark Zuckerberg esimerkiksi on opiskellut mandariinikiinaa Facebookin johtamisen ohella. Hän osaa kiinaa niin hyvin, että pystyi pitämään puolen tunnin kysymys-vastaus-session kiinalaisella yliopistolla kiinaksi lokakuussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti