perjantai 27. helmikuuta 2015

Boliden Talvivaaran omistajaksi(ko)...

Suora nettilainaus Talouselämä-lehdestä:

Danske Bank: Bolidenin kannattaisi ostaa Talvivaara

© Ints Kalnins / Reuters
Danske Bank: Bolidenin kannattaisi ostaa Talvivaara
Ruotsalaisen metalliyhtiö Bolidenin kannattaisi ryhtyä yhteistyöhön Suomen valtion kanssa ja ostaa vaikeuksiin ajautunut nikkelintuottaja Talvivaara.
26.2.2015 12:21
Taloussanomat
Näin arvioivat Danske Bankin analyytikot raportissaan. Julkisuudessa liikkuneissa huhuissa Bolidenia on pidetty varteenotettavana ostajaehdokkaana Talvivaaralle.
– Talvivaaraan lähtemisessä olisi mielestämme järkeä, analyytikot Gustav Sandström ja Oskar Lindström kirjoittavat.
Dansken suositus Bolidenin osakkeelle on "osta". Pankin analyytikot arvioivat, että Bolidenilla olisi riittävästi kassavaroja kaivosyhtiön ostamiseen, eikä ruotsalaisfirman "takapihalla" ole juuri muita lupaavia ostoehdokkaita.
– Kaupassa olisi paljon potentiaalia ja se vaatisi vain vähän pääomia.
Analyytikot perustelevat näkemystään sillä, että Talvivaara täydentäisi Bolidenin nykyisiä toimintoja. Synergiahyötyjen lisäksi Danske Bank uskoo Suomen valtion pitävän Bolideniä hyvänä kumppanina.
Parhaillaan neuvotellaan kaivostoiminnan myymisestä, mihin prosessiin osallistuu myös valtio. Pörssiyhtiö Talvivaaran suurin omistaja on valtion sijoitusyhtiö Solidium, joka omistaa yli 15 prosenttia firmasta.
Kaivososakeyhtiö Talvivaaran myynti voi ratketa maaliskuussa. Konkurssipesän julkisselvittäjä Jari Salminen toivoo Kauppalehdessä, että asiasta voidaan tiedottaa jo muutaman viikon kuluessa.
Kaivososakeyhtiön täydennetty saneerausohjelma on jätettävä maaliskuun 13. päivään mennessä. Uudesta omistajasta kertominen voisi Kauppalehden mukaan osua tähän yhteyteen.
Talvivaaran suuri ongelma ovat kaivoksen purkuvedet. Varastoaltaat ovat täynnä, Kainuussa on paljon lunta ja niiden sulaminen vaikeuttaa tilannetta entisestään.
Pörssiin listatun Talvivaaran kaivostoimintaa harjoittanut tytäryhtiö Talvivaara Sotkamo asetettiin marraskuussa konkurssiin ja julkisselvitykseen joulukuun alussa. Julkisselvitys tarkoittaa käytännössä sitä, että mikäli konkurssipesän omat varat eivät riitä, turvaudutaan valtion varoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti