tiistai 3. marraskuuta 2015

Ulkoministeri Lavrov uhmakkaana: "Venäjä puolustaa omiaan kaikin keinoin"...

Suomessa ulkomaalaistaustaisista selvästi suurin ryhmä olivat Tilastokeskuksen mukaan henkilöt, joiden taustamaa oli Venäjä tai entinen Neuvostoliitto.

Heitä oli vuoden 2013 lopussa noin 74 200, mikä on neljäsosa kaikista ulkomaalaistaustaisista.

Jos edellä mainituilla ryhmittymällä menevät sukset ristiin maamme valtaväestön, suomalaisten kanssa, alla olevan artikkelin uhmakkaiden kannonottojen mukaan tlanne saattaa muodostua ongelmalliseksi.

Vaikka artikkelissa mainitaan: Kansainvälisen oikeuden puitteissa - hmmmmmmmmmmm, pistää mietityttämään...


Suora nettilainaus Iltalehdestä hiukan tuunattuna:


Ulkoministeri Lavrov uhmakkaana: "Venäjä puolustaa omiaan kaikin keinoin"

Tiistai 3.11.2015 klo 01.40

Ulkoministeri Sergei Lavrov varoittaa, että Venäjä aikoo puolustaa venäläisiä ulkomailla lännen vastalauseista huolimatta.
Lavrovin mukaan Venäläisen maailman (Russkii Mir) ja sen asukkaiden tukeminen on maan ulkopolitiikan ehdoton kärkihanke, joka on kirjattu myös osaksi maan virallista ulkopolitiikkaa.
Lavrovin mukaan Venäläisen maailman (Russkii Mir) ja sen asukkaiden tukeminen on maan ulkopolitiikan ehdoton kärkihanke, joka on kirjattu myös osaksi maan virallista ulkopolitiikkaa. (AP)
Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov sanoo, että Venäjä on ulkomailla asuvien venäläisten eli niin sanottujen kanssamaalaisten tukena kaikissa oloissa.
Lavrovin mukaan Venäläisen maailman (Russkii Mir) ja sen asukkaiden tukeminen on maan ulkopolitiikan ehdoton kärkihanke, joka on kirjattu myös osaksi maan virallista ulkopolitiikkaa.
- Kuten presidentti Vladimir Putin on yksiselitteisesti vahvistanut, aiomme tästäkin eteenpäin tarmokkaasti puolustaa kanssamaalaisten oikeuksia, käyttäen siihen voimavaroja, joita meillä on - kansainvälisen oikeuden puitteissa.
Lavrov kirjoittaa aiheesta maanantaina ilmestyneessä Venäjän hallituksen lehdessä Rossiiskaja Gazetassa.
Ulostulon ajankohtaa selittää se, että Moskovassa järjestetään viikon lopulla 5. yleismaailmallinen venäläisten konferenssi, johon ottaa osaa valtuuskuntia lähes sadasta maailman maasta, myös Suomesta.
- Washingtonin ja Brysselin Venäjän vastainen toiminta - mukaan lukien yksipuoliset rajoitukset - ei ole vaikuttanut meidän vuoropuheluumme (venäläisten) yhteisöjen kanssa. Ne ovat aivan oikein reagoineet ajankohtaisiin tapahtumiin ja osoittaneet tukensa Venäjälle.
Venäjän rajojen ulkopuolella asuu noin 30 miljoonaa etnistä venäläistä. Kyse on maailman neljänneksi suurimmasta oman maansa ulkopuolella asuvasta yhteisöstä.

ANTERO EEROLA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti