maanantai 23. marraskuuta 2015

Suomessa luottamus tiedotusvälineisiin on korkealla tasolla...

Eipä ihme, että itsekin käytän nettilainauksissani alla olevan artikkelin tietolähteitä - toki muitakin.  

Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:


Ylen tutkimus: Suomalaisten luottamus tiedotusvälineisiin on vahvistunut – etenkin HS:n luotettavuus koheni

KOTIMAA 
MIKA RANTA / HS
Sanomatalo joulukuussa 2014.
Sanomatalo joulukuussa 2014.
Suomalaisten luottamus Helsingin Sanomiin uutislähteenä on vahvistunut huomattavasti viime vuodesta. Ylen teettämästä kyselystä selviää, että luottamus HS:ään kasvoi kahdeksan prosenttiyksikköä vuodesta 2014. Myös luottamus muihin tiedotusvälineisiin on vahvistunut.
Taloustutkimuksen toteuttamaan kyselyyn haastateltiin 1 024:ää suomalaista. Heiltä kysyttiin muun muassa, kuinka luotettavina he pitävät eri tiedotusvälineitä.
Tiedotusvälineistä kaikkein luotettavimmaksi arvioitiin Ylen uutiset, joita 92 prosenttia vastaajista piti luotettavina. Ylen tv-uutisten arvostus on lisääntynyt. Ne ilmoitti tärkeimmäksi uutislähteekseen 39 prosenttia vastaajista.
STT:hen ilmoitti luottavansa 80 prosenttia, alueelliseen sanomalehteen 74 prosenttia, Helsingin Sanomiin 72 prosenttia ja MTV:hen 69 prosenttia kyselyyn vastanneista.
Noin viidennes, 22 prosenttia haastatelluista ilmoitti, ettei seuraa uutisia säännöllisesti internetissä. Verkossa uutisten seurannassa yleisin väline on edelleen tietokone, mutta taulutietokoneita ja älypuhelimia käytetään yhä enemmän.
Tärkeimpänä uutislähteenä internetissä pidetään Ilta-Sanomia, toiseksi tärkeimpänä Iltalehteä ja kolmanneksi tärkeimpänä Yleä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti