sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Obama: Otteet Isisiä vastaan kovenevat...

Suora nettilainaus Yle Uutiset-sivuilta hiukan tuunattuna:
Ulkomaat 

Obama: Otteet Isisiä vastaan kovenevat

Yhdysvaltain presidentti Barack Obaman mukaan Pariisin terroriteot olivat isku koko sivistynyttä maailmaa vastaan. G20-maiden kokouksessa Obama lupasi tehostaa taistelua Isisiä vastaan.

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama G20-kokouksessa Antalyassa, Turkissa 15. marraskuuta.
Yhdysvaltain presidentti Barack Obama G20-kokouksessa Antalyassa, Turkissa 15. marraskuuta.Kuva: Saul Loeb / AFP / Lehtikuva
Yhdysvaltain presidentti Barack Obama sanoo, että taistelua ääri-islamilaista Isis-järjestöä vastaan kovennetaan.
Kehittyneiden teollisuusmaiden G20-kokoukseen Turkkiin saapunut Obama vakuutti Yhdysvaltojen olevan sitoutunut Isisin lyömiseen ja Syyrian sisällissodan lopettamiseen.
Obama ei kuitenkaan kertonut miten Yhdysvallat liittolaisineen aikoo koventaa otteitaan Isisiä vastaan Syyriassa ja Irakissa.
Obama tuomitsi Pariisin terrori-iskut ja sanoi, että ne kohdistuivat koko sivistynyttä maailmaa vastaan.
– Viattomien ihmisten tappaminen sairaan ideologian perusteella ei ole vain isku esimerkiksi Ranskaa tai Turkkia vastaan. Se on hyökkäys koko sivistynyttä maailmaa vastaan, Obama totesi viitaten Turkissa aiemmin tehtyihin terrori-iskuihin.
Obama ilmaisi tukensa Ranskalle terrori-iskuun syyllistyneiden etsinnöissä.
G20-maiden johtajat aloittivat sunnuntaina kaksipäiväisen kokouksen Turkin Antalyassa. Pariisin terrori-iskut muuttivat huippukokouksen luonteen. Terrori-iskujen lisäksi Syyrian sota on vahvasti esillä talousmahtien kokouksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti