maanantai 2. marraskuuta 2015

Asiantuntevia puunpilkkomisohjeita...

Olemme kaataneet/kaadattaneet puita omakotitonttimme kulmalta, pienen ryytimaan vierestä.
Ison sembramännyn ja kaksi kuusta, joiden kannot Malisen Pekka kävi aamulla jyrsimässä maan tasalle ja vähän syvemmällekin. Samalla hän otti aidan vierestä yhden syreenipensaan pois. Nyt pääsee auringonvalo kunnolla maahan.

Miksi em. operaatio pantiin käyntiin?

Siksi, että ensi keväänä tuotatamme hyvää peltomultaa tontillemme ja laajennamme tontin kulmalla olevaa perunatuotantoa.

Niin ja itse otsikon aiheeseen:

Pilkoin puita puukatoksemme vieressä tänään. Ohi käveli keski-ikäinen, minulle täysin tuntematon pariskunta. Mies huikkasi minulle:" Sinulla on liian pieni kirves!" "Kyllä pitää paikkansa!" huikkasin hänelle takaisin.

Tosiaan pilkoin puita Fiskarsin keskikokoisella kirveellä, joka pienuudestaan huolimatta on erinomainen työkalu.
Meillä on toinen kirves, josta käytän nimitystä Kiinankirves. Sillä kyllä halkeavat isotkin puut, mutta jos ei silläkään niin kiila (meillä vanhan kirveen terä) on onneksi käytettävissä. Toistaiseksi ei ole yhtään puuta jäänyt halkaisematta.

Sekin päivä saattaa tulla/todennäköisesti tulee vielä eteen. Tosin olen viime vuosina välttänyt turhaa, isojen puiden jyystämistä.
Kuusi kappaletta noin 60 cm pitkää sembramännyn paksua "pökälettä" on vielä pilkkomatta. Voi olla, että jätän homman ensi kevääseen...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti