tiistai 17. marraskuuta 2015

Kevyttä mutta vakavaa irrottelua koiraverosta...

Kemin kaupunginvaltuusto teki eilen maanantaina kokouksessaan monia merkittäviä päätöksiä.

Yksi vähäisimmistä oli päätös koiraverosta vuodelle 2016 tai oikeastaan, että em. tyyppistä veroa ei peritä.

Asiasta keskusteltiin avoimesti ja rennonreippaasti mm. Kemin Keskustan valtuustoryhmässä aloitteestani.
Miksi?
Siksi, että itse en usko, en ole vuosiin uskonut, että koiraveron perinnästä aiheutuisi suuremmat kustannukset kuin siitä saatava tuotto Kemin kaupungille.
Nimenomaan nykytekniikalla koirien rekisteröinti ja perintä on joustavasti ja luotettavasti järjestettävissä, jos niin halutaan. Arvelen, että Kemin Tietohallintokeskus kykenee hoitamaan asian vasemmalla kädellä.

Luonnollisesti ymmärrän, että Kemin Koirapuolueen valtuutetut - valtuutetut yli poliittisten puoluerajojen - ovat huolissaan mahdollisesta ylimääräisestä 50-100 euron menoerästä vuositasolla.

Keskustan valtuustoryhmän keskusteluissa tuli esiin mm. koiran merkitys yksinäisyyden torjujana ja että vähäosaisille em. tyyppinen menoerä on kohtuuton. Pääasiassa suhtautuminen koiaveroon oli myönteistä.

Itse olen kirjoittanut artikkelin nimellä Erinomaisia koirankuseskelukeppejä, jossa tuon esiin näkemyksiäni mm. Kemin Kainuunkadun "koiratrafiikin" ja siihen liittyviä terveydellisiä ongelmia varsinkin pienten lasten kannalta. Heitä liikkuu myös kadullamme kiitettävän paljon.

Istun itse aika paljon työhuoneessani tietokoneen ääressä ja näen päivittäin kymmenien koirien kulkevan talutusnuorissa ohitsemme. Pääasiassa taluttajilla on 1-2 koiraa mutta löytyypä joillakin jopa kolme koiraa talutettavinaan...

Tiedän tarkalleen yhden henkilön, koiranomistajan, joka ottaa koiransa kiinteän jätöksen muovipussinsa ja vie mukanaan roskalaatikkoon. Muut jättävät estottomasti koirien suuretkin "tortut" = koiranpaskat tienposkeen. Siitä ne osittain kulkeutuvat ihmisten jaloissa koteihin, varsinkin pienten lasten jaloissa...

Haluan tuoda avoimesti esiin, että itse en ole mikään koiravihaaja, päinvastoin. Meilläkin on aikanaan ollut koira, toki siitä on jo aikaa.

Valtuustosalissa asian yhteydessä eräät muistelivat hymynhäive suupielissä, että viimeksi, kun Kemissä perittiin koiraveroa, Kemistä ei löytynyt rekisteröityinä koiria juuri ollenkaan, vaan ne oli siirretty Simoon ja Keminmaahan. Asialla saattaa olla vinha perä... 












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti