torstai 26. marraskuuta 2015

Finlandia-voittajan superpopulistista irrottelua...

Köyhät köyhtyvät ja rikkaat rikastuvat, näin se on mennyt meilläkin vuosikymmeniä ja menee oletettavasti tästä eteenkin päin mutta...

Itse olisin odottanut tuoreelta Finlandia-voittajalta himpun verran enemmän tyylitajua. Tyylitajua valita aika ja paikka vuodatukselleen...

On superhelppoa superpopulistisesti irrotella, kun itse paistattelee median valokeilassa.  

Suora nettilainaus Helsingin Sanomista ja osittain Pohjolan Sanomista hiukan tuunattuna:


Finlandia-voittaja haukkui juhlapuheessaan hallituksen: ”Rikkaiden pöydiltä varisevat murut putoavat köyhän suuhun”

KULTTUURI 
Kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon tänään torstaina voittanut Laura Lindstedt arvosteli voittopuheessaan hallitusta turvallisuuden tunteen romuttamisesta ja luokkayhteiskunnan rakentamisesta. Lindstedt voitti kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon romaanillaan Oneiron. Fantasia kuoleman jälkeisistä sekunneista (Teos).
Kirjallisuuden Finlandia-palkinnon teoksellaan Oneiron voittanut Laura Lindstedt ruoskii voittopuheessaan rajusti Sipilän hallitusta.
Lindstedtin mukaan hän ei halua vallitsevassa poliittisessa tilanteessa puhua taiteen merkityksestä vaan solidaarisuudesta, joka tuntuu olevan osalle päättäjistä ja kansalaisista vieras käsite.

Finlandia-palkinnon tänään saanut kirjailija Laura Lindstedt haukkui palkintopuheessaan Suomen hallituksen maan rakoon rikkaiden suosimisesta ja luokkayhteiskunnan tietoisesta rakentamisesta. Hänen mielestään hallituksen ideologisesti tarkoitushakuinen politiikka murentaa turvallisuudentunnetta.
- Tarvitseeko minun ääneen sanoa, mitä meidän johtavat poliitikkomme ovat tunkeneet koulutuksen, sivistyksen, tieteen ja totuuden ideaalien paikalle? Sieltä löytyvät huiputus, sumutus, kulutus ja kuristus, väitöskirjaansa parhaillaan viimeistelevä Lindstedt suomi.
Kyytiä sai myös kritisoitu hallintarekisteriuudistus.
- Nyt perusoikeistolainen hallituksemme haluaa helpottaa hallintarekisterihankkeellaan rikkaiden veroparatiisipuljausta. Ikävä kyllä veroparatiisit ja ne vallanpitäjät, jotka eivät todella taistele verokeitaita vastaan rapauttavat valtiota, yhteiskuntia ja yhteisöjä, joissa ihmiset ovat valmiita rakentamaan yhteistä hyvää.
Lindstedt sai runsaslukuiselta yleisöltä raikuvat aplodit Suomen kansallisteatterin suurella näyttämöllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti