torstai 26. marraskuuta 2015

Arktinen konferenssi In the Spirit of Rovaniemi...

Olen viime vuosina ollut havaitsevinani, että ex-poliitikkomme Paavo Lipponen jyrähtelee asiasta jos toisesta. Ainakin lehdet kirjoittavat aktiivisesti "jyrähtelyistä". Hän on ilmeisen suosittu pääpuhuja erilaisissa tapahtumissa, oletettavasti "kissanristiäisissäkin".

Niin sanotusta arktisesta alueesta on puhuttu pitkään ja hartaasti niin kauan kuin itse muistan mm. lehtiä aktiivisesti seuranneeni.
Toinen Paavo eli Keminmaan suuri poika on pitänyt aktiivisesti esillä myös tavallaan samaa asiaa - pohjoinen ulottuvuus - nimikkeen alla. Mitä on tapahtunut? Viime vuosikymmenien aikana tulokset ovat olleet vaatimattomia.

Mutta yrittänyttä ei laiteta, sanotaan. Kukaties asiat nytkähtävät jossakin vaiheessa vielä ryminällä liikkeelle. Aika näyttää...

Olisi mukava tietää, mitä tuo puuhastelu on ja nimenomaan keitä nämä puuhastelijat ovat...

Suora nettilainaus Pohjolan Sanomista:

Paavo Lipponen jyrähti Lappia-talossa – ”Puuhastelijoita riittää!”

PEKKA AHO
Entinen pääministeri Paavo Lipponen oli pääpuhujana arktisen seminaarin avajaistilaisuudessa Rovaniemellä. Lipposen mielestä arktisten kysymysten kanssa tarvitaan enemmän toimintaa, vähemmän puuhastelua.

Vesa-Pekka Hiltunen
Jotain symbolista siinä on, että Rovaniemen päiviä kestänyt pakkasjakso vaihtui vesisaateeseen juuri ennen kuin arktinen konferenssi In the Spirit of Rovaniemi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti